Palicavonzvreca pokračuje túto sobotu vo Waxe!

Chladné a nevraživé jesenné počasie za oknami neveští nič iné ako plodnú klubovú sezónu, a inak tomu nie je ani tento rok. Aj najbližší víkend bude z čoho vyberať, a hlavným sobotným lákadlom v Bratislave bude určite pokračovanie známej elektronickej párty labelu PalicaVonZVreca. Do známeho klubu v novom šate tentoraz prijali pozvanie v Berlíne pôsobiaci Španiel Hector Oaks a v Británii pôsobiaca Nemka Stephanie Sykes.

Hector Oaks patrí k najžiadanejším undergroundovým DJom v Európe. Jeho štýl si vás získa a pohltí nečakanou selekciou, ktorá ale nie je náhodná. Ako DJ, producent a majiteľ labelu vo svojich setoch snúbi súčasný sound so starostlivo vybranými trackmi, ktoré sú prierezom dejín rave kultúry. Pozornosť na seba začal pútať v madridských kluboch, odkiaľ sa presunul do mekky techna, Berlína. Práve tu jeho kariéra začala naberať tie správne grády. Rakerový nástup v berlínskom prostredí sa stal základom jeho pôsobenia na medzinárodnej scéne v posledných rokoch. K jeho formovaniu určite prispeli aj neustály tréning a zápal pre hudbu. Okrem iného sa preslávil najmä svojou výdržou a selekciou, ktorá je naozaj výnimočná. Čo na prvý pohľad vyzerá eklekticky a nadpozemsky, je starostlivo vybraný mix chuťoviek z vinylov. Hector vo svojom výbere hľadá ten pravý moment medzi skladbami, ktoré nie sú prepojené žánrami, ale majú rovnaký vibe a štýl. Svoje sety hrá výhradne z vinylov a jeho selekcia je postavená na tejto jeho osobnej vášni – hrabaní sa v obchodoch s nahrávkami po celom svete. Na to využil aj svoje pôsobenie v slávnom berlínskom obchode platní z druhej ruky, Record Loft, kde mu rukami prešlo nespočetné množstvo nahrávok. Keď má Hector náladu na naozajstný rave, vystupuje pod pseudonymom Cadency, pod ktorým je otvorený širšej škále žánrov – breaks, ghetto, oomphy grooves a štipka funku. V každom prípade sa jeho meno zaradilo k zásadným menám medzinárodnej techno scény. Bol pravidelným hosťom horúcej berlínskej Herrensauny už od jej počiatku, a v momente, keď sa táto párty presunula do lukratívnejšieho Trésoru, sa stal jedným z jej rezidentov. Hector sa tu ale nezastavil a rozhodol sa šíriť techno vibe aj do vzdialenejších kútov východnej Európy a v gruzínskej metropole Tbilisi je rezidentom jeho vlastného Bassiani klubu. Jeho spojenie s gruzínskou scénou je naozaj špeciálne a jeho dlhočizné sety v tomto prostredí sa stali legendárnymi. Jeho label Oaks je domovom jeho vlastnej tvorby od jeho zrodu v roku 2016.

Stephanie Sykes sa narodila v Nemecku, ale momentálne žije a pôsobí vo Veľkej Británii. Jej výchova bola popretkávaná častým cestovaním a od malička ju to ťahalo k experimentálnej hudbe a k rozmanitým hudobným prostrediam. To všetko podložilo základy tomu, aby si Stephanie vypestovala jedinečný hudobný štýl, ktorý nie je viazaný žiadnymi hranicami. Stabilitu našla po presťahovaní do Manchestru, ktorý jej poskytol správnu platformu na objavovanie nových hudobných akcentov. Po pár trackoch v spolupráci s techno priekopníkom Dasha Rushom podpísala zmluvu s jeho labelom Fullapanda Records. Jedná sa o label, ktorý posúva hranice súčasnej tanečnej hudby, a hrá sa s temnými a hlbokými hudobnými experimentami. Táto estetika sa prenáša aj do jej setov a vysvetľuje, prečo bola častým hosťom v takých berlínskych kluboch, akými sú Berghain, Trésor, či londýnsky Corsica Studios. S Hectorom Oaksom ju spája istá náklonnosť ku Gruzínsku – aj ju môžete zastihnúť v hlavnom meste Tbilisi, kde je rezidentkou klubu Khidi. Okrem neho je rezidentkou londýskeho klubu Jaded, a taktiež legendármeho birmighamského Atomic Jam. Kvalita, rôznorodosť či substancia, toto všetko sú vlastnosti, ktorými oplývajú sety tejto enigmatickej DJky. Ako za gramcami, tak aj v štúdiu, Stephanie prináša surový a odvážny pohľad na techno, ambient a experimentálnu elektroniku.

Obidvaja hostia v súčasnosti hrávajú každý víkend, no business techno to nie je. Pred nimi nastúpia Loktibrada a Boss, akciu uzavrie Gutt. Určite to bude poriadna nálož, vo VAXe teda rozhodne nesmieš chýbať!

A Bangin‘ Club Techno Night @ WAX in Bratislava
# HÉCTOR OAKS (Bassiani/Oaks, Berlin/DE)
# STEPHANIE SYKES (Fullpanda/47, UK)
# LOKTIBRADA
# BOSS
# GUTT

Vstup: 10 eur

Zdroj: TS