estimates vydávají první singl Siren

V loňském roce zformovaná kapela estimates vydává svou první nahrávku Siren. Ta je předzvěstí dalších tří singlů, které budou následovat v nadcházejících týdnech a zároveň i příslibem dalších nahrávek naplánovaných na konec tohoto roku.

estimates chtějí prvním singlem co nejlépe představit svůj zvuk a přístup k tvorbě – neškatulkovat se do stylů a žánrů, ani se nebát propojení nových a starších zvuků. V Siren tak můžeme ve slokách slyšet basový groove podpořený synthy a zároveň silné kytarové refrény.

Singl Siren vyšel 5. 4. 2024 pod hlavičkou labelu Dayspeed Music, nahrán byl ve studiu Golden Hive pod dozorem sound engineera Amaka Goldena a producenta Daniela Šubrta. Dohrávky a mix obstaral ve svém studiu Megahit Lair právě producent singlu Daniel Šubrt, o mastering se postaral Michael Fossenkamper z TurtleTone Studio NYC a cover art vytvořila Emma Zavodska.

V současné době mají estimates naplánovaný debutový koncert, na kterém chtějí pokřtít první singl a představit se veřejnosti. Ten se uskuteční 17.5. v klubu Varšava na pražských Vinohradech, o support se postarají brněnští prazdniny.

Link na singl na streaming platformách: https://bfan.link/siren-13
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557845553468
Instagram: https://www.instagram.com/estimates.official

TS