WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2019. BEŽTE 5. MÁJA PRE TÝCH, KTORÍ BEŽAŤ NEMÔŽU.

Wings for Life World Run je jediným globálnym behom bez cieľovej čiary. A vy sa môžete aj tento rok stať jeho súčasťou. Už po šiestykrát celý svet spoločne vybehne v jeden deň a v rovnakú hodinu. Vo Vysokých Tatrách, Melbourne, Jakarte, Osle či v Madride.

Pridajte sa v nedeľu 5. mája 2019 o 13:00 hod. k jednému z najväčších charitatívnych podujatí na svete. Behu sa môže zúčastniť skutočne každý. Či už príležitostný bežec, maratónec alebo vozičkár. Wings for Life World Run spojí v máji celý svet s jedným spoločným cieľom – nájsť liečbu na poranenú miechu. Sto percent z každého registračného poplatku a príspevku putuje v plnej výške na konto nadácie Wings for Life.

Daniel Grund – Red Bull Content Pool

BEŽTE S APLIKÁCIOU KDEKOĽVEK NA SLOVENSKU, ALEBO POĎTE DO VYSOKÝCH TATIER

Vyštartujte spolu s celým svetom v jeden deň a jednu hodinu. V obľúbenom parku, v uliciach vášho mesta, na pravidelnom bežeckom okruhu, alebo na organizovanom App Rune. Prostredníctvom virtuálneho stíhacieho vozidla v aplikácii sa takto behu dokáže zúčastniť ktokoľvek a kdekoľvek na svete.

Aj tento rok máte viac alternatív – môžete sa pridať na organizovaný App Run Vysoké Tatry, ktorý bude v Starom Smokovci. Ale zabehnúť si môžete aj sami kdekoľvek na Slovensku, s aplikáciou v telefóne. Ak sa stihnete zaregistrovať do 27. januára 2019, tak bežať budete v novom funkčnom tričku, ktoré vám kuriér doručí priamo domov. Či už sa rozhodnete pre individuálny beh cez aplikáciu, alebo sa zaregistrujete na ten organizovaný.

Daniel Grund – Red Bull Content Pool

PRELOM VO VÝSKUME. AJ VĎAKA VÁM!

Wings for Life World Run vznikol s cieľom nájsť liečbu na poranenú miechu. A v roku 2018 sa podaril prvý veľký a významný prelom vo výskume. Za to patrí veľká vďaka všetkým účastníkom, ktorí posledné roky podporili globálny beh svojimi príspevkami.

Prelom bol zaznamenaný vďaka inovatívnej klinickej štúdii STIMO (Stimulation Movement Overground), ktorú vedú profesor Grégoire Courtine a profesorka Jocelyne Bloch. Využívajú pri nej precíznu elektrickú stimuláciu miechy s intenzívnym pohybovým tréningom za asistencie robota. Elektrické zariadenie implantované do miechy pacientov pomohlo oživiť ich nečinné tkanivá a vybratí účastníci štúdie mohli s podporou stimulácie opäť robiť prvé kroky.

A toto ani zďaleka nie je koniec, ale jeden z prvých významných krokov vo výskume. Wings for Life World Run pokračuje ďalej a každý príspevok či štartovné poputuje priamo nadácii. Vedci tak budú schopní posúvať ich štúdie ďalej a pomáhať tak viacerým pacientom.

Vďaka vám dáva Wings for Life World Run nádej ľuďom s poranenou miechou na celom svete. Poďte do toho s nami aj tento rok. Na štarte sa vidíme 5. mája 2019.

Viac informácií o behu, registráciu, príbehy, fotky a videá nájdete na www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/.

Jan Kasl – Red Bull Content Pool

WINGS FOR LIFE WORLD RUN APP

Nájdete ju na Google Play aj v App Store, stiahnutie je bezplatné a štartovný poplatok v deň konania behu je 15 eur. Výška štartovného je rovnaká pre organizovaný aj individuálny App Run. Vďaka tejto aplikácii sa môžete pridať k účastníkom behu z celého sveta, s ktorými vyštartujete v rovnakom momente. Appka funguje na princípe zaznamenávania odbehnutej vzdialenosti pomocou GPS. V pravidelných intervaloch informuje o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Stiahnite si ju už teraz a môžete začať trénovať.

Dan Vojtech – Red Bull Content Pool

WINGS FOR LIFE WORLD RUN A NADÁCIA WINGS FOR LIFE

Wings for Life World Run sa beží v lokalitách na celom svete a všade štartuje v rovnakom čase. V niektorých krajinách práve vychádza slnko, v iných sa beží potme, no vždy s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent z každého štartovného poplatku a príspevku ide priamo neziskovej nadácii Wings for Life. Tá už od roku 2004 podporuje výskumné projekty, ktoré majú za cieľ nájsť liečbu poranenej miechy a pomôcť tak miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík. V roku 2018 sa vedcom zo Švajčiarska podaril prelomový pokrok vo výskume, vďaka klinickej štúdii STIMO.

Slovensko je súčasťou tohto unikátneho behu od jeho začiatku v roku 2014 a počas uplynulých piatich ročníkov ho podporilo takmer desaťtisíc účastníkov, vrátane ambasádorov, ktorými sú aj Filip Tůma, Jana Dukátová či Matej Sajfa Cifra.

Zdroj: TS