The Tricksters majú nový singel Do Krajín

Začiatky skupiny The Tricksters siahajú až do roku 2006 keď vznikla kapela „E&I“ (neskôr „Kvet Života“).

Zaujímavé na tejto kapele bolo to, že nikdy verejne nevystúpila, napriek tomu hrala stále iba naživo. Kapela sa vyznačovala so svojou ťažkou psychedéliou a improvizáciou, ale aj tím, že všetky nahrávky kapely sú naživo zaznamenané. Medzi improvizovanými inštrumentálkami sa v Kvete Života urodili aj spievané skladby, ako napríklad slovenská „Tajomstvá“ a aj anglická variácia na „3, 2, 1 štart“ kompozícia „Waste another day“.

Tricksters hrajú až tri skladby tejto kapely: „Čas“, „Diaľnica ku hviezdam“ a významnú skladbu „Do krajín“. Je to zároveň aj najstaršia skladba v repertoári. Má korene ešte v 90 -ich rokoch, vo fiktívnej kapele zo základnej školy „Thunder and flashes“. Táto skladba bola znovu nahratá v úplne inej podobe a je aktuálnym singlom kapely The Tricksters.

Kvet Života boli: 
Richard Piroška – gitara a spev, 
Katarína Štvrtecká – spev a basgitara ,
Matúš Kuba – bicie,  
P. – gitara, 
neskôr Peter Satina – klávesy,
Zuzka Pirošková – klávesy a spev. 

Neskôr sa duša kapely dostala aj na pódiá , ale už v značne zmenenej zostave. Samozrejme aj pod novým menom „Čaro Okamihu“.

Čaro Okamihu bolo v tom , že zloženie kapely sa líšilo na každom jednom koncerte a nahrávke. Kapela sporadicky vystupuje a de facto nikdy nekončí. 

Paralelne s týmto zoskupením vznikla aj kapela „Sex Pre Panenstvo” Tá vydáva album ktorý sa volá „Doba Jalová“, odkiaľ pochádzajú skladby „Seniori“ a „Príchodovka“, ktoré hrajú takisto Tricksters naživo.

Sex Pre Panenstvo boli:
Marek Kučera – bicie, spev a produkcia,
Katarína Šrvrtecká – spev a basgitara,
Ján Coss – spev a gitara,
P. – spev a gitara.

Neskôr popri „S. P. P.“ vznikla ďalšia kapela, odkiaľ Tricksters hrajú hit „Televízia“. Banda sa volá „Jolanin Rozparock“, známa predovšetkým svojim hitom a klipom „Kríza“ či ostrou kritikou cirkvi ako takej pod názvom „Svätá Stolica“.
Protest rocková úderka hrá v zložení: Peter Seki Sekanina, M. P. a Marek Blažíček.

Všetky vyššie menované kapely sa neskôr rozpadli a na ich troskách vzniklo ďalšie zoskupenie – The Tricksters.

Maroš Plávka – spev a gitara, 
Tomáš Varga z kapely TZB – basa, 
Slávo s neznámym priezviskom – gitara a spev (takisto priniesol jednu skladbu „Tak Bež“), 
Doktor Juraj – sólová gitara, 
Zsíros – bicie.

Tomáš priniesol z TZB aj ich najlepší song „Posledná Minúta“ a kapela nadviazala na predošlé v skladbách „Bohyňa“ a “ Nízky prelet nočným mestom“, vytvára veľmi ojedinelý zvuk , keď mixuje 4 rôzne štýly psychedelický rock, punk, metal a pop.

Je to vlastne výber z toho najlepšieho za poslednych 15 rokov okolo M. P. plus ďalšia vlastná tvorba. Všetky menované skladby sa dajú vypočuť na YouTube. 

Zdroj: TS