Známe herecké mená ako Marek Majeský, Anna Šišková, Marián Labuda ml. aj divadelné predstavenia pre deti. V Trenčianskych Tepliciach sa začína Divadelná jeseň.

Do kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice opäť prichádza Divadelná jeseň. Návštevníkom prinesie predstavenia so známymi hercami slovenskej divadelnej scény ako Marek Majeský, Anna Šišková či Marián Labuda ml. a v programe sú aj predstavenia pre deti.

Divadelná jeseň je už každoročne súčasťou kultúrneho programu v Trenčianskych Tepliciach. Festival divadla otvorí už túto nedeľu 27. septembra romantická komédia Sylvia Miláčik, v ktorej nič nie je také, ako to navonok vyzerá. Muža v strednom veku zmení náhodné stretnutie so Sylviou, nespútanou, rozpustilou bytosťou, ktorej šarmu a mladosti sa nedá nepodľahnúť. Sylvia vtrhne ako tajfún do sporiadanej rodiny a opantá manžela, už predtým hlboko nespokojného so svojím životom. Príbeh o manželskej kríze a životných zmenách zahrajú herci Anna Šišková, Natália Puklušová, Vlado Černy, Marián Labuda ml. a Tomáš Mrekaj.

Októbrový program odštartuje detské predstavenie O psíčkovi a mačičke. Zábavno-poučná rozprávka predstaví príbeh o mačke Micke, ktorá sa stala doktorkou a čaká ju prvý deň vo svojej ordinácii. Za pomoci prítomných detí pomôžu moriakovi s raneným krídelkom, poradia pánovi krtkovi pri výbere okuliarov a pomôžu stratenému prasiatku Františkovi. Predstavenie pre deti zahrá 5. októbra žilinské divadlo Kapor na scéne.

Divadelný festival bude v Kursalone pokračovať 18. októbra hudobnou komédiou Podfuk, ktorá veselým spôsobom odhaľuje nedostatky ľudských charakterov. Diváci sa môžu tešiť na kľučkovanie lásky medzi pravdou a klamstvom, strachom a odvahou, zradou a odpustením v podaní hercov Marek Majeský, Andrea Kvašňovská, Marián Labuda ml., Dagmar Brucmayerová, Dorota Letenajová / Andrea Kulasová a Nikita Slovák. Predstavenie dopĺňa divadelná hudba členov kapely Hex a Le Payaco.

Divadelnú jeseň ukončí 28. októbra detské predstavenie Tesla a priatelia, ktoré zahrá divadlo SpozaVoza. Inscenácia podáva vtipno-edukačným spôsobom rozšírenie znalostí o fyzike a tvorbe elektrickej energie, o živote slávneho vynálezcu a fyzika Nikola Teslu a v predstavení sa detský divák zoznámi aj s ďalšími známymi osobnosťami ako Thomas Alva Edison či Mark Twain.

Divadelné predstavenia sa odohrajú v Kursalone Trenčianske Teplice s dodržiavaním všetkých potrebných hygienických a bezpečnostných opatrení. „Sme naozaj radi, že napriek tohtoročnej situácii môžeme Divadelnú jeseň zorganizovať a hosťom tak priniesť kultúru v podaní známych hereckých mien. Dbáme na všetky nariadenia, aby bola návšteva predstavení bezpečná a umelci oceňujú, že môžu po všetkých tých zrušených podujatiach opäť pred divákov vystúpiť. Vážime si, že s nami účinkujúci výborne spolupracujú a sú ochotní hľadať riešenia aj v prípade novo vychádzajúcich nariadení, aby sa návštevníci nemuseli obávať zrušenia predstavení,“ uzatvára produkčná manažérka festivalu z Cultura, o.z., Zuzana Danechová.

Vstupenky na podujatia je možné zakúpiť online prostredníctvom siete ticketportal.sk, v infocentre KH PAX alebo priamo na mieste. Kompletný program a viac informácií nájdete na www.divadelnajesen.sk. Organizátori si vzhľadom na situáciu vyhradzujú právo na zmenu programu.

www.divadelnajesen.sk/
www.cultura.sk/

Zdroj: TS