Film Špina mieri do Rotterdamu!

Dlhometrážny hraný film Špina réžisérky Terezy Nvotovej podľa scenára Barbory Námerovej bude mať prieméru na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future. Film Špina je intímnou drámou o tom ako vyhrať boj so svojou hanbou a strachom a je rozprávaný z pohľadu dospievajúcej Leny – teenagerky.

Film Špina otvára priestor najmä mladým umelcom a autorom (scenáristka Barbora Námerová, režisérka Tereza Nvotová, herečky Dominika Morávková a Anna Rakovská), čím prispieva k formovaniu novej generácie v slovenskej kinematografii.

Film sa nakrúcal v Bratislave a Pezinku. V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Morávková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Partik Holubář a Robo Jakab. Sekcia Bright Future predstavuje mladé talenty s jedinečným štýlom a víziami, ktoré obohacujú filmové prostredie s odvážnymi filmami. Práve v tejto sekcii sa predstavujú najmä debuty.

O režisérke

Tereza Nvotová vyrastala v Bratislave a momentálne žije v Prahe. Ako dvadsať ročná sa predstavila kontroverznýcm celovečerným dokumentom „Ježiš je normálny!“. Študovala na FAMU v Prahe, kde získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na katedre hranej réžie. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT, RTVS a HBO. Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidiel ako zbaliť dievča a i.). Dlhometrážny film Špina je jej hraným debutom.

Filmografia Terezy Nvotovej

2017 Mečiar (dokumentárny film, pripravuje sa)
2013 Discoland (krátky hraný film)
2012 Jeden rok s Fulbrightom (cyklus TV dokumentov)
2010 Hráči (krátky hraný film)
2009 Artificial Insight (krátky dokumentárny film)
2009 Ježiš je normálny! (celovečerný dokumentárny film)

O produkčnej spoločnosti BFILM

Spoločnosť BFILM sa venuje vývoju, výrobe a distribúcií filmov všetkých žánrov a rôznych audiovizuálnych formátov. Bfilm pomáha mladým tvorcom presadiť sa, nakrútiť svoje dielo a úspešne ho prezentovať doma i v zahraničí. Do portfólia spoločnosti patria krátkometrážne animácie Pandy režiséra Matúša Vizára, Nina režisériek Michaely Čopíkovej a Veroniky Obertovej, Stabilita Daniely Krajčovej či dlhometrážna poľsko-česko-slovenská koprodukcia Gottland. Projekt bol finančne podporený Audiovizuálnym fondom, českým Státním fondem kinematografie a partnerom filmu je HBO Europe.

Zdroj: BFILM