Zakladateľ vydavateľstva Whities, booker Boiler Room-u a jeden z najstarších rezidentov rádia NTS. Londýnsky DJ Tasker na aprílovom Hochspannung! ✕ BassTransmission.

Zakladateľ vydavateľstva Whities, booker Boiler Room-u a jeden z najstarších rezidentov rádia NTS. Londýnsky DJ Tasker na aprílovom Hochspannung! ✕ BassTransmission.

Už tento piatok 12. apríla sa v bratislavskej Fuge premiérovo predstaví excelentný DJ, mimoriadne vplyvný človek na londýnskej scéne a tastemaker modernej doby – DJ Tasker.

Avalon Emerson, Tessela, Lanark Artefax, Giant Swan, Bambounou, Overmono či Minor Science, Nathan Micay alebo Kowton. To je slušný festivalový lineup, ale aj krátky zoznam umelcov vydávajúcich na vydavateľstve Whities.

Jeho výstup má pod kurátorským palcom Nic Tasker, tastemaker modernej doby, excelentný DJ a selektor a jeden z mimoriadne vplyvných ľudí na londýnskej scéne. Upozornil na seba ako hostiteľ niekoľkých eventov pre Boiler Room a patrí k prvej vlne DJov s pravidelnou show na rádiu NTS. No je to najmä jeho vydavateľstvo Whities, ktoré je zdrojom právom zaslúženého hypu.

Whities, pôvodne sub-label Young Turks, pomáha od svojho zrodu v roku 2014 zviditeľniť menej známych umelcov ako Minor Science, Lanark Artefax alebo Nathan Micay a zároveň ponúka priestor zavedenejším umelcom typu Kowton a Avalon Emerson experimentovať so štýlmi, ktorým sa zvyčajne nevenujú. Vďaka rodine producentov, ktorá okolo labelu vznikla, vinylom, ktoré sa vypredajú za pár hodín a jednej z najlepších párty v Londýne (ktorá cestuje po celej európe) sa Whities rýchlo stali inštitúciou.

Tasker je fenomenálny selektor vyhľadávaný po celom svete (Berghain, Robert Johnson, De School, Fabric, Tbilisi, Tokyo). Jeho dynamické sety fungujú v rádiu, klube alebo na festivale – s ľahkosťou sa presúvajú cez house, breakbeat a rolujúce funkčné techno, rave, acid až po jungle a experimentálnu elektroniku.

FB Event: https://www.facebook.com/events/562375997600090/

Zdroj: TS