Hochspannung! x BassTransmission – 19. 10. 2018 @ Fuga

Klubové temno je späť. Holanďan Yaleesa Hall a fascinujúce spájanie techna, housu či elektra už v piatok na Hochspannung! ✕ BassTransmission!

Po letnej pauze a úspešnej predchádzajúcej sezóne sa spolupráca Hochspannung! BassTransmission vracia do klubov. V bratislavskom klube Fuga privítajú už tento piatok 19. októbra mierne anonymného DJa a producenta z Amsterdamu – Yaleesa Hall.

Yaleesa Hall našiel domov na vynikajúcom vydavateľstve Will & Ink, kde rozprestrel niekoľko EPs obsahujúcich avantgardné a sonicky invenčné klubové techno doplnené albumom Woodall, na ktorom však tanečnú šablónu rozpustil v inžiniersky presných zvukových experimentoch. Úspešné LP si následne remixmi podali francúzski majstri zvuku Bambounou a Simo Cell. Zárez má aj na vydavateľstve Hypercolour, kde ich spoločný track s Malinom zremixovali Zenker Brothers.

Jeho charakteristicky nápaditý groove a kreatívnu prácu s rytmom, fascinujúco hravé spájanie techna, housu či elektra a abstraktné, no výrazne fyzicky klubové tracky je ľahké rozpoznať z každého setu. Dj Mosca jeho zvuk vystihol asi najlepšie: „Not feel-good techno but that kind of techno… you can’t not dance to.“  

Októbrový nástup do klubov doplnia Peal, Bad Mojo a Michael Priest.

FB Event: https://www.facebook.com/events/331026287703934/

Zdroj: TS