Years & Years predstavujú singel If You’re Over Me!

Londýnske elektronické trio, na čele s charizmatickým spevákom Olly Alexandrom, predstavuje singel If You’re Over Me, ktorý pochádza z ich druhého albumu Palo Santo, ktorý by mal vyjsť 6. júla. „Je to song o tom, aké to je, keď  so svojím ex zostanete priatelia. Spoiler alert – väčšinou to nefunguje. Podľa mojej skúsenosti končia vzťahy v ruinách. If You’re Over Me je o emocionálnej tortúre, ktorá nasleduje,“ približuje singel Olly.

Years & Years boli vždy považovaní za kapelu reprezentujúcu brit popový klasicizmus. Album Palo Santo, doteraz ohlasovaný singlom Sanctify,  však mení hudobný smer aj celkovú víziu. Dôkazom toho je aj pestrá paleta hviezd, ktoré sa na tvorbe albumu spolupodieľali. Ide napríklad o Kida Harpoona, Grega Kurstina, Juliu Michaels, Steva Maca či Sarah Hudson. Frontman Olly Alexander v plnej miere prijíma úlohu popovej hviezdy a otvára fanúšikom svoje vnútro.

Palo Santo je mesto na vzdialenej planéte, kde sú ľudské bytosti vzácne, a preto sú považované za ikony a uctievané spoločnosťou robotov. Album je čiastočne únikovou fantáziou, ako aj spoločenským komentárom. Pop je na albume vnímaný ako niečo futuristické, čo sa rovnako ako svet mení na nepoznanie. Inšpiráciu kapela našla v sci-fi a v hudbe Princa, Davida Bowieho či Lady Gaga, ktorá útočí na viacero zmyslov súčasne. Years & Years na svojom novom albume vytvorili nádherné miesto, na ktorom sa dajú vyrozprávať aj tie najintímnejšie a najosobnejšie príbehy, ktoté sa týkajú identity, sexuality a všetkého toho, čo znamená byť človekom.

Years & Years – If You’re Over Me
Years & Years – If You’re Over Me
Autori: Olly Alexander, Steve Mac, Mark Ralph
https://yearsandyears.com/
https://www.facebook.com/YearsAndYears/

Zdroj: TS