Ybliss prichádzajú s novinkou ‚alive‘

Ybliss je skupina z okolia Gelnice, venujúca sa hlavne žánru metalcore, ktorý vo svojej tvorbe prepája s prvkami alternatívnej elektronickej hudby. Po vydaní singlu ‚spice‚, ktorý bol hudobne ladený viac romanticky, sa ybliss rozhodli opäť pritvrdiť. V novinke ‚alive‚ dávajú viac priestoru temnej atmosfére a tvrdým gitarovým riffom, pritom však neodbiehajú od svojej obľúbenej kombinácie žánrov.

„Text skladby je venovaný téme akceptovania vlastných chýb a nekonečných, hlavne personálnych zmien, ktoré prežívame sami a ktoré si všímame na ľuďoch okolo seba.“ hovorí bubeník Martin Pisko.

„Prvým krokom pri vzniku skladby boli spontánne harmonizované vyhrávky, spoločne s postupným vkladaním textu. Tieto vyhrávky začali naberať obrysy plnohodnotnej piesne pri kombinácii s elektronickým beatom. Gitarové riffy, ktoré nasledujú po ňom, dávajú skladbe nádych temna a vyjadrujú zosilnenú emóciu.“ opisuje tvorbu skladby spevák a gitarista Tomáš Grega. Na aranžovaní a nahrávaní vokálov sa kapela podieľala spoločne, čím sa zocelilo fungovanie v trojici a spolupráca všetkých členov, nakoľko u nich proces tvorby prebieha hlavne diaľkovo.

„Videoklip sme natáčali v uličkách mesta Košice. Hľadali sme v nich tú správnu, autentickú atmosféru a som si istý, že sa nám to podarilo na výbornú.“ vyjadril sa k videoklipu gitarista Tibor Kurilla.

Chlapci z Ybliss naďalej pokračujú v tvorbe, kde experimentujú s ďalšími zaujímavými presahmi medzi elektronickou a tvrdou gitarovou hudbou.

Zdroj: TS