Trojica hudobníkov ybliss vydáva svoju doposiaľ najagresívnejšiu skladbu

Take me away from here je krátky, no intenzívny výsledok spolupráce členov ybliss, ktorí si dali za cieľ pretaviť do hudby vlastné pocity frustrácie a chaosu v čo najagresívnejšej forme. 

Skladba má vyjadrovať nepokoj a neistotu v závislosti od stávajúcej geopolitickej situácie vo svete. Agresívny balíček screamov a metalového zvuku gitár prispieva k tejto rušnej nálade.

„Text vo veľkej miere odkazuje na udalosti, ktoré negatívne ovplyvňujú životy ľudí. Nad týmito udalosťami nemajú kontrolu, animožnosť úniku. Nachádzajú sa v pasci, z ktorej zúfalo kričia „zober ma odtiaľ preč“. – hovorí spevák a gitarista Tomi.

„Do tejto skladby prispel riffom každý z nás, takže je to také naše spoločné gitarové dielo, ktoré je plné energie.“ – opisuje tvorbu gitarista Tibor.

„Každý z nás prežíva rôzne vnútorné stavy, a je nevyspytateľné, či vyústia do príjemného elektronického beatu, alebo do nečitateľného revu gitár a dvojkopákov. Súčasný stav sveta, ktorý vidíme, nás podnietil k tej druhej možnosti. Javí sa nám, ako rozbitý a chaotický, a nie sme si istí, či sa to zlepší.” – hovorí bubeník Martin, ktorý sa postaral o produkciu a abstraktný videoklip.

Ybliss túto skladbu stihli predstaviť publiku ešte pred oficiálnym vydaním, a to na koncerte v klube Stromoradie v Prešove, kde si zahrali po boku kapiel IONS a Etterna.

https://www.instagram.com/yblissband/

Zdroj: TS