Kapela ybliss predstavuje heavy novinku “disorder”

Trojica hudobníkov ybliss svoj repertoár doplnila o ďalší heavy prírastok s názvom disorder. Aj tentokrát si na budovaní silnej atmosféry skladby a jej zvukovej osobitosti nechali záležať.

„Skladba odráža vnútorné pocity nepohody a životnej nerovnováhy, ktoré sú výsledkom vplyvov technologicko-chaotickej doby. Na vyobrazenie týchto pocitov využívame, rovnako ako i v iných piesňach, screamy a mohutný zvuk baritónových gitár.” – hovorí spevák Tomi Grega.

K “disorder” vyšiel aj videoklip, ktorý spracoval vizuálny umelec Ľubomír Slovinský. Video zobrazuje 3D skeny členov kapely, ktoré sa multiplikujú a rotujú v nekonečnom priestore.

O produkciu a mix skladby sa postaral bubeník Martin Pisko, o master skladby zasa gitarista z kapely Origin Lost, Martin Slávik.

“Striedanie chaotických, priam až “desivo” znejúcich riffov s príjemnými melodickými pasážami je niečo, v čom sme doma. V disorder som využil hlavne low scream, aby tak vznikla prirodzená súhra so zvukovou agresiou gitár.” – hovorí gitarista kapely, Tibor Kurilla.

„Odkazom disorder je niečo, o čo by sme sa mali snažiť všetci – nepadnúť za obeť stále rastúcemu technologickému chaosu, ktorý nás nepriamo núti zrýchľovať tempo nášho života, len aby sme nemali pocit, že zaostávame. K produktom modernej doby by sme mali pristupovať s otvorenou mysľou, no aj s mierou. Nekontrolovaný konzum nám, ako sa spieva v disorder, prinesie len falošné potešenie.“ – opisuje myšlienku skladby Martin Pisko.

Ybliss je kapela, ktorá tvorí hlavne na diaľku, no nenechajú faktor fyzickej vzdialenosti, aby im stál v ceste. V tomto nastavení aktuálne pracujú na nových piesňach, ktoré majú v pláne vydať vo forme EP. 

instagram: https://www.instagram.com/yblissband/
facebook: https://www.facebook.com/yblissband

Zdroj: TS