We Have Band podporia rakúski My Name Is Music!

Predskupinou britských We Have Band na ich pondelňajšom koncerte v Bratislave bude rakúske duo My Name Is Music, ktoré býva najčastejšie prirovnávané k Ting Tings, The Kills či White Stripes. Partnerská dvojica Phoebe Hall a Niki Altmann dokáže aj pri minimalistickom nástrojovom obsadení (gitara, bicie, spev) vytvoriť zvuk a atmosféru, ako keby bolo na pódiu desať nahnevaných punkerov. My Name Is Music sú novou senzáciou nezávislej scény u našich južných susedov a patria k miláčikom kultového rádia FM4. V Bratislave vystúpili už v októbri 2011 ako predskupina britských Belleruche.

Londýnski We Have Band predstavia 5. marca v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj svoj aktuálny album Ternion, ktorý vyšiel začiatkom januára. Hoci už ich prvý album nadchol hudobnú tlač natoľko, že si vyslúžil desiatky ocenení za najlepšiu debutovú nahrávku, Ternion sa skupine podľa slov jej členov vydaril ešte viac. „Sme nadšení z toho, čo sa nám podarilo, a už akékoľvek budú reakcie okolia, môžeme si povedať, že sme odviedli kvalitnú robotu. Čím som si pri prvom albume nebol úplne istý,“ hovorí o novej nahrávke Thomas Wegg-Prosser, basák, gitarista a spevák We Have Band.

My Name is Music

Už prvý album s názvom WHB, ktorý vyšiel v roku 2010, pritom označil magazín Pitchfork za najlepší disko-punkový album celej dekády. Sila We Have Band je ale hlavne v živom hraní, čo dokumentuje okrem iného verdikt poroty festivalu Glastonbury, ktorá We Have Band označila za najlepšiu začínajúcu kapelu.

We Have Band za svoje vzory označujú tak rozdielne skupiny ako Joy Division a The Rapture, kritika ich prirovnáva najčastejšie k Hot Chip, Foster the People či Naked and Famous. Ich albumy aj koncertná šou sú kombináciou nadupaného diska a funku a jemných skladieb, v ktorých počuť len klavír a spev.

Predpredaj vstupeniek na koncert We Have Band prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Momentálne sú už v predaji len najdrahšie predpredajové lístky po 16 eur, na mieste sa budú dať kúpiť lístky po 18 eur.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET