Hochspannung!: 6. apríla v KC Dunaj!

Po dlhšej pauze a tuhej zime sa 6. apríla vracia do KC Dunaj párty Hochspannung!. Už klasicky predstaví zmes súčasného klubového zvuku a dúfame, že Veľký piatok bude veľký, aj vďaka tejto malej oslave elektronickej hudby.

Sme veľmi radi, že sa prvýkrát v Bratislave predstavia súrodenci z juho-východného Londýna, ktorých spája projekt menom Disclosure. Aj napriek nízkemu veku ich sprevádza jeden úspech za druhým – debutový release na vydaveteľstve Moshi Moshi, turné so SBTRKT či ocenenie „Best Breakthrough Act for 2012“ od Annie Mac. A čo viac – svoju víziu garage, house a uk funky predstavia na našej párty naživo, v live acte, a bude to určite stáť za to! Druhým producentským duom budú ich krajania Kry Wolf.

Rozmanitou a stále kvalitnou produkciou sa dostávajú do playlistov DJských jednotiek a medzinárodných vydavateľstiev. Nos na kvalitnú hudbu potvrdzujú aj vlastným vydavateľstvom Sounds of Sumo (vydali EP od Melé, Canblaster, Submerse a.i.). Domácu scénu zastúpi český DJ a producent Dryman, ktorý aktuálne vydal svoj nový dvoj-album ‚Meeting Minutes‘. O warm up sa už tradične postará rezident Michael Priest a vizuálnu stránku zabezpečí VJ Oliq, bez ktorej pohyblivých obrázkov by sme si už párty nevedeli predstaviť.

DISCLOSURE (live / UK) – Súrodenecká dvojica Disclosure je bez preháňania vychádzajúcou hviezdou ostrovnej hudobnej scény. Bratia Howard a Guy si získavajú stále väčší zástup fanúšikov nie len veľmi sviežim a podmanivým mixom garage, housu a chytľavých (až popových) melódií, ale aj vďaka svojmu nízkemu veku – majú iba davadsať resp. sedemnásť rokov. Disclosure zaujali už svojim prvým EP na značke Moshi Moshi, no bolo to až druhé EP ‚Carnival‘ – ktoré obsahovalo také skvelé skladby ako ‚Blue You‘ či ‚Just Your Type‘ – vďaka ktorému sa dostali do širšieho povedomia. Ich talent rýchlo rozoznala aj vplyvná djka BBC Radio 1 Annie Mac a zobrala ich pod svoje krídla. A nebola jediná – práve pred pár dňami skončilo spoločné turné Disclosure a SBTRKT, ktoré dáva tušiť, že chalani majú pred sebou veľkú budúcnosť! Zatiaľ posledné EP z dieľne Disclosure ‚Flow/Tenderly‘ ako aj vydarený remix pre Jesse Ware potvrdzujú silný producentský rukopis tohto dua a preto sme veľmi radi, že Disclosure prijali našu ponuku a predstavia svoj materiál naživo – v live sete – na našej párty.

disclosure


KRY WOLF (Sounds of Sumo, Party Like Us, Enchufada / UK) – Kry Wolf je druhou dvojicou v lineupe aprílového Hochspannung!u. Bill Francis a Lewis Darvill tvoria producentské a djské duo z Londýna, ktoré si získava stále viac uznania vďaka pomerne rozmanitej, no stále silnej produkcii. Vyhýbajú sa zaškatuľkovaniu, pohybujúc sa medzi housom, electro, garage, tech a funky – čo však nebráni menám ako Zinc, Mary Anne Hobbs, A-Trak, Sub Focus, Mosca, AC Slater, Dave Spoon, J-Wow, Lil Silva, alebo Roska, aby zaradili skladby od Kry Wolf do svojich setov. Kry Wolf vydávajú pravidelne na labeloch ako Enchufada, Party Like Us, alebo na ich vlastnom vydavateľstve Sound Of Sumo, ktoré je rešpektovaným vyhľadávačom mladých talentov. O ich djských zručnostiach sa môžu pravidelne presvedčiť návštevníci tých najväčších klubových nocí na juhu Anglicka a preto nepochybujeme, že ich vystúpenie na Hochspannung! párty bude stáť za to!

krywolf

DRYMAN (Meanbucket, A51, Bigg Boss / CZ) – Domácu scénu zastúpi český DJ a producent Dryman. Martin Suchánek je ostrieľaný producent – hudbe sa začal venovať už v roku 1999 a odvtedy toho stihol vydať celkom dosť – napríklad na labeloch A51, Meanbucket, Bigg Boss a ďalších. Aktuálne má vonku nový dvoj-album ‚Meeting Minutes‘, ktorý obsahuje 27 trackov a 27 hostí a je skvelou ukážkou toho, že aktuálny a moderný zvuk môže vznikať aj u nás. Dryman sa obratne pohybuje medzi mnohými štýlmi – nie je mu cudzí dubstep, drum and bass, uk funky ale ani downtempo či triphop. Intenzívne spolupracuje s českým grime-ovým MC Smackom a práve dravosť a energickosť grime-u je hlavnou ingredienciou jeho nadupaných mixov. Drymanov set bude rozhodne ideálnym vyvrcholením našej aprílovej párty.

Dryman

Hochspannung!
6.4.2012, KC Dunaj, 22.00 hod
RSVP: https://www.facebook.com/events/204047686362869/

Zdroj: Michal Stolárik
Publikoval: Redakcia GREGI.NET