VIDIEK S PACORA TRIOM : Svet Vidieku v netradičných aranžmánoch na spoločnom koncerte v KZZ!

Obľúbená hudobná skupina Vidiek a odborníkmi oceňované Pacora Trio sa stretnú 12. mája na spoločnom koncerte v petržalskom Klube Za zrkadlom. Hity ako Ó maňo, Vidiečan, Rudy a Hilda či piesne z nového albumu Vidiek s oblohou zaznejú v netradičných aranžmánoch na spoločnom vystúpení tohto unikátneho spojenia.

Nebolo to tak dávno, kedy mestská poetika a dedinská živelnosť žili vedľa seba oddelene. Akosi sa vnímali, znášali a dokonca i priatelili, ale fungovali popri sebe viac menej ignorantsky. V tom však prišla skupina Vidiek z Rovinky a spojila svet salónneho bonvivánstva a vidieckej otvorenosti do ľahko stráviteľných melódií a hravých textov. A toto inšpiratívne spojenie bude ešte viac platiť 12. mája na veľkom – spoločnom koncerte populárnej skupiny Vidiek so zoskupením troch inšpiratívnych hudobníkov Pacora Trio v petržalskom Klube Za zrkadlom.

VIDIEK1m

Vidiek vznikal na základoch, ktoré položil legendárny punkrock/ska/novovlnový Ventil RG Veľká fanúšikovská základňa inšpirovala speváka a lídra Ventilu RG Janka Kurica po jeho rozpade k založeniu novej kapely, ktorá by pokračovala v pestrom mixe hudobných štýlov a hravých textov. Baladická Anglická, nostalgická Vianoce 97, láskavo – hašterivá Rudy a Hilda či temperamentný duet Ó maňo zdobí Vidiek na každom ich koncerte. A či už je to letný festival či nabitý hudobný klub, všade sa tieto skladby spievajú z plného hrdla. Do tejto zostavy známych hitov dobre zapadli aj piesne z ich posledného štúdiového albumu Vidiek s oblohou, na ktorom sa predstavilo až  šesťdesiatpäť hudobných hostí! Medzi nimi figurovali také mená ako Katarína Knechtová, Michal Kaščák, František Černý z Čechomoru či kapela Pacora Trio. A práve Pacora Trio bude hosťom ich jedinečného spoločného – petržalského koncertu v Klube Za zrkadlom, kde sa predstavia 12. mája od 19:30 a doplnia tak tradičnú zostavu skupiny Vidiek, čiže Oňa Tomčalu na bicích, Richarda Jajcaya na gitare, Martina Klačanského na basgitare a Richarda Kasáka na klávesách.

Pacora  je trio skúsených muzikantov z akademického prostredia: huslista Stanislav Palúch, ktorý vyštudoval u samotného profesora Bohdana Warchala a je podpísaný ako štúdiový hráč pod viac ako štyridsiatimi albumami, moldavský cimbalista Marcel Comendant prinášajúci balkánsku nespútanosť, viazanú na skúsenosti z tamojších komorných zoskupení a kontrabasista Róbert Ragan so svojím jazzovým feelingom. Spomínaní páni sú všestrannými hudobnými majstrami, ktorých zdobí množstvo ocenení. Na ich formáciu Pacora Trio, so sviežim slovensko – moldavským závanom prelínania folklóru, jazzu a vážnej hudby, idú v poslednej dobe zo sveta samé nadšené ohlasy, ako z prestížneho izraelského festivalu Red Sea Jazz Festival, či z najväčšej prehliadky world music na svete WOMEX, konanej tento rok v Budapešti.

Na koncerte v petržalskom Klube Za zrkadlom zahrá skupina Vidiek spolu s formáciou Pacora Trio spoločný dvojhodinový koncert. Zaznejú na ňom najväčšie hity kapely Vidiek a to v netradičných spoločných aranžmánoch skupiny Vidiek s  Pacora Triom.

Informácie o predstavení:
VIDIEK s PACORA TRIOM / Klub Za zrkadlom, Rovniankova 3, Bratislava
12.05. 2016 – 19 :30    / Vstupné: 15 €

Zdroj: Kultúrne zariadenia Petržalky