Veronika Rabada predstavuje nový vianočný klip a štartuje vianočné turné

Napriek v poslednom období veľmi aktívnemu životu stihla Veronika Rabada so svojou dcérou Veronikou a jej kolegom z košického Konzervatória, Tomášom Labancom a jeho dcérou Alžbetkou pripraviť a nahrať vianočnú skladbu Vianočná koleda. Text skladby napísal známy slovenský textár, spisovateľ a skladateľ Alojz Čobej. Hudbu napísal pán Pavol Janíček.

„Pán Janíček bol v roku 2018 na našom koncerte Koleda s Veronikou Rabada v Banskej Bystrici a o pár dní potom mi poslal túto nadhernú skladbu. My sme sa k nej dostali až teraz a verím že sa mu aj v úprave môjho kolegu z konzervatoria Tomáša Labanca bude páčiť. Hlavú úlohu majú v pesničke moja dcéra Veronika a Tomášova Alžbetka. Ja som tam len ako taká na všetko dohliadajúca mama,“ povedala o skladbe Veronika. Nakrútili k nej aj videoklip, na ktorého nahrávanie budú všetci zúčastnení ešte dlho spomínať.

 „Počas nakrúcania sa nám stalo množstvo vecí, ktoré by asi mnohých odradili, ale my sme to nevzdali a sme radi, že sa nakoniec všetko podarilo dokončiť. Pokazené auto, dážď, zima, hmla, zvieratká, ktoré nespolupracovali, to všetko sa zmestilo do jedného dňa, presnejšie povedané do niekoľkých hodín. Napriek tomu sme to všetko prekonali a zvládli dokončiť klip, ktorý si teraz všetci môžu pozrieť,“ povedala o nakrúcaní klipu Veronika.  

Veronika tento veľmi aktívny rok začala účinkovaním so skladbou Piargy na odovzdávaní cien Slnko v sieti.  Hneď potom rozbehla turné so Skyvou – speváčkou a poetkou z Košíc. S projektom Balady navštívili niekoľko slovenských hudobných klubov a kaviarní. Jeho program je zostavený zo skladieb, ktoré Veronika naspievala, ale bežne ich na koncertoch s kapelou nehráva. V tomto období plynule prechádza z Balád do Kolied a začína sériu koncertov Koleda s Veronikou Rabada. V programe zaznejú skladby z rovnomenného albumu a aj ďalšie skladby s nespútanou energiou a dynamikou, ktoré sú pre jej hudbu príznačné.

Vianočné turné – Koleda s Veronikou Rabada:
8.12.- Banská Bystrtica- Späthova vila
9.12. Kremnica
11.12. Hlohovec- Empírové divadlo
12.12. Nitra- Synagóga
13.12.- Château Gbeľany
15.12.- Lučenec
16.12.- Podhájska
17.12- November mesto nad Váhom a Dubnica nad Váhom
19.12- Sabinov

www.rabada.sk
https://m.facebook.com/veronikarabada/

Zdroj: TS