Ventolin – Totem: Video a generátor tanca.

Elektronický hudebník a performer Ventolin a grafičtí designéři The Rodina vydávají videoklip k písničce Totem ze stejnojmenného Ventolinova debutového alba, které vyšlo ve spolupráci s Bumbumsatori.org na sklonku minulého roku.

Natáčení, střih i animace probíhaly ve studiu The Rodina v Brně. The rodina ke klipu říkají: „Když jsme poprvé viděli Ventolinův koncert, fascinoval nás divokým tancem. Vytvořili jsme prostor – monochromatické pole – pro jeho akční show.“

Zároveň s klipem The Rodina vytvořili nekonečný generátor tance – webovou stránku, která využívá materiál, který při natáčení vznikl a představuje nekončící a pokaždé jinou sérii tanečních miniklipů.

[vimeo]https://vimeo.com/69428716[/vimeo]

Taneční generátor – https://www.ventolin.cz/dancegenerator/

Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikl v roce 2007jako boční „odpočinkový“ projekt, velmi záhy se však dostal do povědomí na místní klubové scéně a během následujících let objel celé Čechy a Slovensko. Zahrál si na jednom podiu na festivalech Sperm či Wilsonic. K živému hraní používá staré samplery Akai, analogové syntezátory a archaický drummachine Yamaha RX5. Nikoliv však počítač. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Přitahuje ho analogová rozladěnost, šum, rozkolísanost, a nedokonalost. V roce 2009 vydal EP Mžitky, V roce konce světa nastal čas na Totem. Rád tančí a těší ho, když publikum tančí s ním.

https://www.ventolin.cz

The Rodina je grafické studio intimity, lásky a důvěry, kde mohou jedinci díky kreativní symbióze uniknout konkurenčnímu nelidskému tlaku v post-postmoderní společnosti.

www.therodina.com

>

 Zdroj: Prokop Holoubek