Festival Pop Messe vstáva z popola!

Festival Pop Messe tento rok bude! Prvý ročník presunutého hudobného festivalu sa uskutoční v dňoch 23. a 24. júla 2021 v Brne. Dvojdenná akcia privíta v areáli Bobycentra a bývalého futbalového štadiónu za Lužánkami zvučné mená, ako sú Modeselektor, Buty, Acid Arab, Syny, Ventolín, Tommy Cash a ďalší. S ohľadom na aktuálnu situáciu je pôvodná kapacita areálu obmedzená. Vstupenky zakúpené na minuloročný dátum festivalu ostávajú v platnosti.

Po dlhom kultúrnom pôste sa blýská na lepšie časy. Usporiadatelia nového progresívneho festivalu populárnej hudby s radosťou oznamujú, že premiérový ročník Pop Messe roztancuje v júli dystopický areál okolo Bobycentra a legendárneho futbalového štadiónu za Lužánkami.

„Vstávame z popola zákazov a miestnych aj medzinárodných obmedzení, a tešíme sa, že si užijeme festival v rámci možností tu a teraz,“ hovorí dramaturg festivalu Tomáš Kelar a dodáva: „Reštrikcie nám stále neumožňujú naplniť maximálnu kapacitu, a preto sme nútení celý festival upraviť do takej podoby, aby zostal atraktívny a zároveň spĺňal finančné a hygienické limity. Bohužiaľ aj naďalej zostáva problémom, že nie všetky kapely môžu do ČR z krajín svojho pôvodu pricestovať. Napriek tomu veríme, že sa pestrý premiérový ročník Pop Messe zapíše výrazným písmom na festivalovú mapu a ponúkne odvážnu dramaturgiu nielen tento rok, ale aj v následujucích rokoch.“ 

Pop Messe má ambíciu stať se unikátnou platformou s vysokým umeleckým potenciálom. Navzdory aktuálnej situácii sa novému hudebnému festivalu podarí po zložitom vysporiadavaní s mnohými obštrukciami v dňoch 23. a 24. júla 2021 priviezť do Brna pôsobivú mozaiku zahraničných aj domácich interpretov. Medzi oznámených umelcov patria Modeselektor, vyhlásené elektronické duo z Berlína, legendárná kapela Buty, parížská elektro house dvojice Acid Arab, experimentálne hip hopové duo z Poľska pod názvom Syny, kráľ divokých party Ventolín a nekompromisne provokativný raper Tommy Cash. Medzi poslednými zverejnenými menami sú producent Dorian Concept z Rakúska, poľskí alternatívci Wzcasy a exotická kráska z Kolumbie Elena Colombi. Silné zastúpenie bude mať aj domáca, česko-slovenská scéna, tešiť sa môžeme na zasnených Bert & Friends, Midi Lidi, Zrní, slovenského top producenta FVLCRVMa, Fvck kvlt & Edúv syn vanessa a svoje techníčka nám predvedie Nina Pixel.

AkcIa prebehne v obmedzenej kapacite a v súlade s epidemiologickými a hygienickými nariadeniami. Usporiadatelia festivalu dúfajú v zlepšenie situácie a sú pripravení operatívne reagovať na všetky možné scenáre. Presné detaily týkajúce sa areálu aj opatrení oznámí Pop Messe v blízkej dobe.

Vstupenky zakúpené na pôvodný termín festivalu ostávajú v platnosti. Festivalový tým avizuje, že vstupeniek nebude v predaji toľko, ako bolo pôvodne plánované, preto odporúčajú rozhodnúť sa včas a lístok si zabezpečiť.

MODESELEKTOR (DE/LIVE)
BUTY
ACID ARAB (FRA/LIVE)
SYNY (PL)
VENTOLIN (CZ)
TOMMY CASH (EE)
DORIAN CONCEPT (AT)
WCZASY (PL)
ELENA COLOMBI (COL)
DVA
BERT & FRIENDS
SINKS
WEVAL
FVLCRVM
POST-HUDBA
CA$HANOVA BULHAR
ZRNÍ
DECIUS
MIDI LIDI
FVCK KVLT & EDÚV SYN VANESSA
NINA PIXEL

Line-up nie je finálny a nové mená budú čoskoro zverejnené!

POP MESSE online
Facebook: www.facebook.com/popmessefestival
Instagram: www.instagram.com/pop_messe
Web: www.popmesse.cz

Vstupenky sú k dispozícii v predpredajnej sieti GoOut za cenu 840 Kč(33€).

Zdroj: TS