V prvom dueli Prazdroja talentov fanúšikov viac oslovili Chai.

Třetí ročník hudební soutěže Prazdroj talentů odstartovala svým vítězstvím hudební skupina Chai. V prvním duelu, který se odehrál ve čtvrtek  11. července v rámci tradičního Léta v Prazdroji, tak přesvědčila posluchače více než její rivalové pražští Prowizorium.

Absolutní vítěz soutěže pro nové hudební talenty, o kterém rozhodnou výhradně fanoušci ve veřejném hlasování na www.pilsnerfest.cz, získá prestižní angažmá na letošním Pilsner Festu* a pivo na rok zdarma. Na mistrovství ČR v držení tupláků se na vyhlášeném festivalu nominoval pan Petr nejlepším časem 2:36.

Nýrští Chai je mladé čtyřčlenné uskupení přinášející na pódium svěží melodický pop-rock od pomalejších až po energické skladby. Formaci tvoří Pavel Bošek (zpěv, kytara) a Jiří Bošek (basa), dále Michal Kovářík (klávesy) a Radim Šulan (buben). Nedávno kapela vydala nové CD Hrudní kosti v tanci a výběrem z těchto 11 nových skladeb si zjevně hudebníci získali přízeň i v rámci čtvrtečního duelu.

Další ze zbývajících šesti duelů se uskuteční tento čtvrtek a o vítězi opět rozhodnou fanoušci svými hlasy přímo během večerního vystoupení díky hlasovacím kuponům nebo formou internetového hlasování do úterý 23. července na webu www.pilsnerfest.cz.

Postup do finále tradičního mistrovství v ČR v držení tupláků v předpažení na čas, které proběhne 5. října na Pilsner Festu, si během večerního programu zajistil nejlepším výkonem 2:36 pan Petr a za odměnu si odnesl karton piva. Během čtvrtečních večerů se mohou zájemci zapojit i do dalších soutěží, například Odnes si piva, kolik uneseš, nebo do školy čepování s pivem Gambrinus přímo v areálu pivovaru.

Hudební program Léta v Prazdroji 2013

Hlavní kapela

Duely Prazdroje talentů
11. července
Palice
Vítěz: Chai

18. července
Lucie revival
Kobylinec x Coctail… alá motejl

25. července
Burma Jones
Frajara Putika x Curlies

1. srpna
Mediterian
Isua x Exil 51

8. srpna
Odyssea
Citylights x Fanfan

15. srpna
Yo Yo band
Tommy Indian x Nanosféra

22. srpna
Extra Band revival
Y? x Bags

29. srpna
Kamil Střihavka

*Pilsner Fest je tradiční oslava plzeňského piva, která se letos uskuteční na nádvoří pivovaru 5. října. Více informací o festivalu hudby a piva Pilsner Urquell naleznete na www.pilsnerfest.cz.

Zdroj: AMI Communications