V Dunaji vystúpia Belleruche a My Name Is Music!

Len dva dni po vystúpení electroswingovej úderky Parov Stelar Band zažije Bratislava koncert ďalšej aktuálnej zahraničnej hviezdy podobného hudobného razenia. V Kultúrnom centre Dunaj vystúpi 26. októbra britské trio Belleruche, ktoré vo svojej tvorbe kombinuje elektroniku, soul, funk, blues aj hiphop. Zatiaľ čo lístky na Parov Stelar Band sú už beznádejne vypredané, vstupenky na Belleruche sú ešte k dispozícii, aj tie sa však rýchlo míňajú.

Skupina Belleruche vznikla v roku 2005 v Londýne a pôvodne bola prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb. Postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí „zremixovaného bluesu“ a elektroniky na spôsob Moloka, s ktorým ju spája aj veľmi príbuzný hlasový prejav speváčky Kathrin deBoer.

Belleruche majú za sebou tri dlhohrajúce platne, z ktorých hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom značky True Thoughts, vydávajúcej okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Quantic či Alice Russell. Na svojom premiérovom bratislavskom koncerte predstavia Belleruche najnovší album 270 stories, na ktorom sa kapela podľa britskej BBC prezentuje „punkovejším a drsnejším zvukom“ a znie „ako keby sa vo výťahu zasekli Sarah Vaughan, Django Reinhardt a Cut Chemist s ruským pivom a samplerom“.

Belleruche na bratislavskom koncerte podporia rakúski My Name Is Music, nová senzácia nezávislej scény u našich južných susedov, ktorá patrí k miláčikom kultového rádia FM4. Viedenskú kapelu prirovnávajú najčastejšie k Ting Tings, The Kills či White Stripes, s ktorými ich viaže nielen podobné minimalistické nástrojové obsadenie (gitara, bicie, spev), ale aj punková dravosť a originalita.

Predpredaj vstupeniek na koncert Belleruche prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk, lístok stojí 17 eur.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenia Bena Westbeecha, Plump DJs či Parov Stelar Band.

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET