V Bratislave zahrajú britskí Plump DJs!

Novembrový program koncertov v Bratislave obohatí aj exkluzívny dovoz z britských ostrovov, houseovo-breakbeatoví zvukoví experimentátori Plump DJs. Jedno z najvplyvnejších mien britskej elektronickej tanečnej scény uvidíme po prvýkrát na Slovensku 26. novembra v Kultúrnom centre Dunaj.

Londýnčania Lee Rous a Andy Gardner, dlhé roky hlavná akvizícia značky Finger Lickin, sú považovaní spolu s Freestylers a Stanton Warriors za zakladateľov breakbeatu. Keďže svoje žánrové ukotvenie neberú nijak zvlášť ortodoxne, občas si dovolia menšie výlety do iných žánrov a spoluprácu s interpretmi ako Lamb, Fatboy Slim či Orbital.

Plump djs

Plump DJs majú na konte štyri radové albumy a desiatky singlov a remixov, väčšinu z nich pod značkou Finger Lickin, z ktorej sa v minulom roku presťahovali pod vlastné vydavateľstvo Grand Hotel. Hoci sú Plump DJs jednými z priekopníkov breakbeatu a pôsobia na scéne už od roku 1999, ich forma ide v poslednom čase hore, čo dokázali aj na nedávnom turné v USA, či na kultovom festivale Glastonbury, ktorého organizátori ich poctili možnosťou odohrať v rámci jedného ročníka až tri vystúpenia.

Predpredaj vstupeniek na Plump DJs bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 13 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenia Bena Westbeecha, Parov Stelar Band a Belleruche.

Zdroj: Agentura Ore Pole
Pubilkoval: Redakcia GREGI.NET