Už len pár dní je možnosť nominovať na ocenenie Roma Spirit 2022!

Poznáte vo svojom okolí inšpiratívne príbehy osobností, organizácií a obcí, ktoré búrajú predsudky a stereotypy na Slovensku? Neváhajte a nominujte ich na Roma Spirit 2022! Prihlášky na ocenenie je potrebné vyplniť online na www.romaspirit.sk do 7. septembra 2022.

„Považujem za dôležité oceniť prácu a vyjadriť vďaku tým, ktorí veria, že môžu meniť svet a prostredie, v ktorom žijú obyvatelia rómskych komunít a s osobným nasadením pomáhajú ľuďom žijúcim v pásme chudoby,“  vyslovil Ján Hero, splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity.

Vďaka nomináciám od širokej verejnosti budeme mať možnosť spoznať 21 výnimočných finalistov 14. ročníka ocenenia.

„Premýšľala som na tým, aké by bolo skvelé, keby sme v štrnástom ročníku mali možnosť čítať a prezerať si nominácie, ktoré sú hodnotové,“  vyslovila Janette Motlová, laureátka ocenenia a členka Prípravného výboru. „Myslím, že tento rok 2022 je špecifický v tom, že sa potrebujeme vrátiť k hodnotám, potrebujeme vzory, ktoré sú hodnotovo orientované, z ktorých vyžaruje ľudskosť a potreba spájania a nie polarizácie,“ dodala.

Siedmych laureátov, v kategóriách Mimovládna organizácia, Spoločnosť a zamestnávateľ, Obec a mesto, Osobnosť, Média, Kultúra a Čin roka, o ktorých rozhodne medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka, budeme mať možnosť spoznať na obrazovkách RTVS.

Vyhlasovateľmi 14. ročníka Roma Spirit sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity (ÚSVRK) a Rozhlas a televízia Slovenska. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Partnerom kategórie Čin roka je Rádio Expres. Partnerom kategórie Médiá Nadácia otvorenej spoločnosti, partnerom kategórie Mimovládna organizácia Karpatská nadácia a kategórie Kultúra Štátna vedecká knižnica v Prešove. Záznam zo slávnostného odovzdávania ocenení Roma Spirit 2022 odvysiela RTVS 9. decembra 2022, pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.

Pre viac informácií a aktuálne novinky sledujte profil Roma Spirit na FB Roma Spirit alebo Instagram.

Viac o Roma Spirit nájdete na:
FB @slovensko.romaspirit,
IG @slovensko.romaspirit,
youtube Roma Spirit

Zdroj: Roma Spirit