Roma Spirit 2022 pozná svojich laureátov!

Výnimoční ľudia, inšpiratívne aktivity! Skvelí umelci, dojímavé momenty a nekonečné more ľudskosti! Aj taký bol 14. ročník slávnostného udeľovania ocenení Roma Spirit! 

Ocenenie v kategórii Mimovládna organizácia získalo za včasnú ranú starostlivosť v prostredí generačnej chudoby občianske združenie Cesta von, v kategórii Spoločnosť a zamestnávateľ získala ocenenie Tesco Stores SR, a.s. V kategórii Obec a mesto uspela obec Varhaňovce.

Roman Čonka si odniesol za svoje viac ako dvadsaťročné aktivity ocenenie v kategórii Médiá. V kategórii Osobnosť získal ocenenie komunitný líder Marián Bubenčík a v kategórii Kultúra autor a protagonista autorskej monodrámy František Balog.

V kategórii Čin roka si ocenenie za obhajovanie práva detí z Hermanoviec počas súdneho procesu nezákonnej segregácie vo vzdelávaní odniesla Poradňa pre občianske a ľudské práva.

„Všetky tri nominácie si zaslúžia veľký obdiv a uznanie za ich prácu, odhodlanie a pomoc, ktorú poskytujú,“ vyhlásila členka Poroty čin roka a laureátka Roma Spirit Martina Horňáková.

Jedinečný zážitok z galavečera umocnilo vystúpenie kapely Lomnické čháve, manželov Dreveňákovcov, či Divadla Romathan. Výnimočný hudobný zážitok priniesol detský zbor zo ZŠ z Luníka IX Ďevjatkakere čhave ale aj Zdenka Predná a Oskar Rózsa.

Záznam zo slávnostného udeľovania ocenení Roma Spirit 2022 si môžu televízni diváci pozrieť 8. decembra 2022 o 20.10 hodine na Dvojke. 

Aktuálne informácie zo sveta Roma Spirit, ktorý oceňuje a širokej verejnosti približuje aktivity organizácií a jednotlivcov zamerané na podporu integrácie rómskej menšiny, zlepšenie jej životnej situácie a spolužitia, sú na Instagrame, FB ocenenia.

www.romaspirit.sk
FB @slovensko.romaspirit
IG romaspirit.sk
Youtube Roma Spirit

Zdroj: Roma Spirit