Úsmevná talianska komédia uzavrie festival Dolce Vitaj/Cinevitaj.

V utorok 13. júla v kine Lumiere sa bude premietať záverečná snímka filmovej prehliadky Cinevitaj “V znamení Venuše” režiséra Dina Risiho (1955). V zábavnej a vtipnej talianskej komédii účinkujú legendárni herci ako Sofia Loren, Vittorio De Sica, Alberto Sordi a Franca Valeri.

Vstup je voľný. Lístok si môžete objednať na stránke Kina Lumiere: https://www.kino-lumiere.sk/klient-863/kino-241/stranka-8409/film-441913/jazyk-en_GB

Film, ktorý sa bude v Bratislave premietať, bol digitálne reštaurovaný pomocou najmodernejších technológií v laboratóriách Cineteca di Bologna.

Pôvabná komédia v nezameniteľných tónoch päťdesiatych rokov, režírovaná mladým Dinom Risim. Film sa opiera o brilantný scenár, po ktorým sú podpísané známe mená ako Zavattini a Flaiano a rozohráva vtipné dialógy a komické situácie založené na fyzickom a charakterovom kontraste dvoch hlavných ženských hrdiniek.

Dve sesternice pochádzajúce z rôznych kútov Talianska, južanka Agnese (Sofia Loren) a milánčanka Cesira (Franca Valeri) žijú spoločne v Ríme s otcom prvej z nich a tetou Tinou.

Agnese má láskavú povahu a očarujúci vzhľad. Nedokáže nepriťahovať pozornosť všetkých mužov, ktorí jej prídu do cesty. Neuvedomuje si, že tak neustále zatieňuje milánsku sesternicu, ktorej závidí možnosť pracovať, zatiaľ čo ona sama žije v otcovskom dome a čaká na vhodného ženícha.

Cesira sníva romantické sny. Raz jej kartárka vyloží, že je práve obdobie, keď sa hviezdy nachádzajú „v znamení Venuše“ a vhodný okamih stretnúť lásku, dievča nadobudne presvedčenie, že každý muž, ktorého teraz stretne, aj keď o ňu neprejavuje záujem, je vhodným kandidátom na manžela.

Či už s pomocou hviezd alebo prirodzenej krásy, dokážu hrdinky nájsť toho pravého?

Film umne skúma zlozvyky a naivitu meštianskej triedy svojich čias, odsúdenú na zmenu a zároveň aj ľahký terč žartov a vtipu

Dátum: 13 júl 2021
Čas: 18:30 hod.
Organizátori: Taliansky kultúrny inštitút, Bratislava
V spolupráci s: Kino Lumiére, Titanus, Cineteca di Bologna
Vstup: voľný
Miesto: Kino Lumière, Špitálska 4, Bratislava

Zdroj: Taliansky kultúrny inštitút