Urbánny folk z Ukrajiny v podaní talentovaného Postmana mieri aj do niektorých slovenských klubov.

Postman je ukrajinský muzikant, multi-inštrumentalista, spevák a pesničkár. Hudbu 60tych rokov, najmä Donovana, Nicka Drakea, či Gena Clarka, považuje spolu s literatúrou Hermana Hesseho za svoje najväčšie vplyvy. Postman (vlastným menom Kostiantyn Pochtar) minulý rok vydal svoj druhý album “Everything is new”, na ktorom nájdete osem piesní v angličtine, ukrajinčine a dokonca nórštine (duet so speváčkou Anjou Oyen Vister – zo známej nórskej kapely Flunk)

Everything is New” je príkladom hudobnej transformácie folku, ktorý smeruje z periférie do veľkých miest. Na jednej strane cítiť vplyvy Boba Dylana, či Donovana, zmiešané s moderným urbánnym zvukom, ale v Pochtarovej hudbe stále cítiť ducha východnej Európy a v niektorých skladbách figuruje aj tradičný ukrajinský nástroj kolisna lira.

Postman má za sebou účinkovanie na najväčších ukrajinských festivaloch, vydal album “Novi Imena” s rockovou kapelou 5 Vymir, ktorý bol označený za jeden z najlepších albumov roka a so spoluhráčmi z kapely koncertovali s Franz Ferdinand, či Balthazar.

V piatok začína ďalšie sólové turné (Poľsko, Slovensko, Nemecko, Holandsko), v rámci ktorého sa predstaví aj v 4 slovenských mestách:

27.4. – Prešov / Christiania
28.4. – Humenné / History Art and Music Club 
29.4. – Bratislava / Foajé Cultural hub
30.4. – Banská Štiavnica / Eleuzína

Bratislavský koncert v kultúrnom hube Foajé na Štefánikovej 16 je zaujímavý tým, že to bude prvý jarný koncert v skrytej záhrade, kde verejnosť bežne nemá prístup. Majiteľka domu však z času na čas umožní organizátorom na kultúrne podujatia využiť aj záhradu a práve tam si môžete v pondelok večer vychutnať atmosféru Postmanovej hudby. Podujatie vo Foajé začne o 18:00.

Listen:
Apple Music: https://apple.co/2MZ6n3o
Google Play: https://goo.gl/JSe18n
Deezer: https://bit.ly/2u2Ytz8
Spotify: https://spoti.fi/2NAYyC7
Soundcloud: https://bit.ly/2KF2Dro
Youtube: https://youtu.be/nATl2nTPkHk

Social media:
https://www.facebook.com/postmansings
https://www.instagram.com/kostjapochtar/

Zdroj: Martina Kotláriková