Kieslowski ohlašují slovenské turné.

České urban-folkové duo Kieslowski se vrací na Slovensko. V rámci mezinárodního festivalu poezie Ars Poetice vystoupí 15. listopadu v bratislavském V Klubu, o den později v košické Tabačce, miniturné zakončí v prešovské Christianii. Dvojice nominovaná na prestižní hudební ceny Apollo vydala tři alba – Tiché lásky, Na nože a Mezi lopatky.

“Zrovna nedávno mi naše vydavatelství Indies Scope potvrdilo, že je naše aktuální CD Mezi lopatky, produkované Janem P. Muchowem, vyprodané. Máme z toho radost a cítíme, že se tak přirozeně uzavírá jedna kapitola. Těším se nejen na slovenské turné s Kieslowski, ale také na práci na desce s Martinem “Bonusem” Tvrdým, se kterým se spolupracuji v projektu Tvrdý/Pomahač,” komentuje aktuální dění v Kieslowski hlavní autor textů a hudby, David Pomahač.

Kieslowski vznikli roku 2010, ústřední dvojici tvoří kytarista a zpěvák David Pomahač a zpěvačka a klávesistka Marie Kieslowski. Kapela získala vynikající recenze své tvorby doma a v zahraničí, je dobře přijímána hudebními kritiky i fanoušky. Na Slovensko se vrací pravidelně od roku 2012. 16. listopadu odehrají krátký set na rádiu FM od 8:00.

https://www.kieslowskitheband.cz/

Zdroj: TS