Tornádo Lue sa vracia na pódiá, v apríli zahrá v KC Dunaj!

Po dlhých rokoch opäť ožíva bratislavská skupina Tornádo Lue, ktorá patrila spolu s Polemicom, Kosou z nosa či Pieckou AE k prvým ponovembrovým alternatívnym kapelám na Slovensku a spoločne s nimi vytvárala atmosféru legendárneho klubu na Kominárskej či alternatívneho Rádia Ragtime. Tornádo Lue sa vracia v pozmenej zostave a nástrojovom obsadení, premýšľa o novom albume a vidieť naživo sa bude dať už 16. apríla na koncerte v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj.

Nová podoba Tornádo Lue sa točí okolo speváčky Jany Tóthovej. „Zostava spev – klavír – gitara je výsledkom niekoľkých našich spoločných stretnutí v skúšobni. Po naskúšaní zopár starých piesní nás to začalo strašne baviť a hneď sme sa pustili do aranžovania celého koncertného repertoáru. Jana sa môže teraz pokojne sústrediť na spev a my dvaja jej len tak nahrávame, snažíme sa nerušiť ju,“ hovorí ďalší zakladajúci člen skupiny Pavol Murín.

Tornado Lue

Nový koncertný program pozostáva zo starých známych kúskov ako Sladké je žít, Jak to doopravdy bylo či Cesta domù, ale aj z nových skladieb, z ktorých by mohol po čase vzniknúť nový album. „Chceli by sme túto našu novú formu určite zachytiť aj na nejaký hudobný nosič, ale najprv to chceme odkoncertovať,“ hovorí Murín.

Predpredaj vstupeniek na koncert Tornádo Lue bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Vstupenky v predpredaji stoja šesť eur, na mieste bude vstupné o dve eurá vyššie.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulom roku The Young Gods, Parov Stelar Band, Belleruche či Bena Westbeecha, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia interpretov ako Therapy?, We Have Band, Ghostpoet, Fanfare Ciocarlia či Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET