Tell it quick – Dozvuky festivalov Tell it quick sa začínajú!

1.) Dostala sa ku mne správa, že tvoje tohtoročné leto sa bude niesť v znamení filmu a fotografii, ako to už u teba býva zvykom. Pomenujeme to oficiálne, čiže Dozvuky festivalov krátkych filmov a fotografií Tell it quick, kde sa budú návštevníci môcť zúčastniť aj filmových prednášok. Kde a kedy sa môžu prísť ľudia najbližšie kultúrne vyžiť? Kde to celé odštartujete?
Dozvuky odštartujú už tento piatok, teda 1.6.2012 na Krásnej Hôrke, kde sa uskutoční benefičný festival na záchranu Krásnej Hôrky. Na festivale vystúpia rôzny umelci ako Kochanski, Marián Greksa, Peter Cmorík a ďalší… Následne pokračujeme na Rockovom Zábere, Yní Víkend, Topfest a ďalšie festivaly cez leto.

2.) Prečo práve dozvuky? Ja si hneď predstavím dozvuky po stužkovej. Alkohol a na druhý deň nekonečná bolesť hlavy. Má to s tým niečo spoločné?
Nie nie ☺. Dozvuky festivalu sú myslené ako spomienka na druhý ročník festivalov Tell it quick. Na festivaloch budeme premietať všetky filmy a fotografie z festivalu a pre ľudí pripravujeme taktiež filmové prednášky napr. o filmových chybách.

3.) A kde všade sa budú môcť ľudia stať toto leto súčasťou dozvukov?
Akcií je veľa. Či už sú to festivaly ako Topfest, Yní víkend, Cibuľa fest, Parenica Fest, Traktor Fest, Adam Fest, Rockový Záber, Fest Dobré Bohunice, Punkáči deťom, Žákovic Open alebo mestá Prešov, Poprad, Zvolen, Banská Bystrica, Bratislava a ďalšie…

4.) Keďže je toho dosť a zapamätať si to všetko nie je vôbec ľahké, tak mi povedz nejaké prvé akcie, ktorými to celé začne.
Tak prvá akcia je spomínaná Krásna Hôrka, následne na to Rockový záber, potom Yní víkend. Viac info nájdu ľudia na našich FB stránkach: https://www.facebook.com/filmtiq, https://www.facebook.com/fototiq

5.) Ako vznikla prvá myšlienka na zorganizovanie niečoho takého?
Chcel som, aby festival bol stále. Nie proste tak, že ľudia prihlásia filmy, bude odovzdávanie a potom 6 – 7 mesiacov nič. Filmy sa budú stále premietať a info a celá myšlienka festivalu sa bude posúvať medzi ľudí.

Zdroj: Simona Molčanová, PR manažérka Festivalov TIQ
Publikoval: Redakcia GREGI.NET