Slovenská úderka na Grape Festivale

Predstavujeme slovenskú úderku ktorá nás tento rok zahreje na jubilejnom desiatom ročníku festivalu Grape! O podarené fotky sa postaral Lousy Auber.

PARA

Čo by to bolo za festival bez Laskyho. Skupina Para si minulý rok vyskúšala ako jej to svedčí na hlavnom pódiu. Bol to jeden z koncertov s najlepšou atmosférou a tak tam nebudú chýbať ani tento rok. Chalani z Pary majú za sebou mimoriadne úspešný rok, ich posledný album Našou krajinou získal ocenenie album roka 2018 na Radio_Head Awards.

PUDING PANI ELVISOVEJ

Pudingáči patria určite k našim najčastejším hosťom, a hoci si dali krátku koncertnú pauzu, na desiatom ročníku Grape Festivalu nesmú chýbať.

BILLY BARMAN

Každoročne najneočakávanejšia kapela na festivale, Grape bez Barmanov je ako Grape bez daždivého počasia. Po dlhej dobe si Barmani opäť vyslúžili hranie na hlavnom pódiu, takže očakávame veľký koncert.

MEDIAL BANANA

Banáni sa už udomácnili na našom festivale. Pripravia nám uvoľnené tanečné sobotné popoludnie na hlavnom pódiu.

WALTER SCHNITZELSSON

Jedna z najlepších súčasných slovenských kapiel s novým albumom na Grape. Energia a radosť z pesničiek nás pozitívne naladí v sobotu poobede na Suzuki stage-i.

FVLCRVM

Pišta je už dávno mimo našich hudobných hraníc a po minuloročnom skvelom sete má u nás zaslúžene opäť svoje miesto. A ďakujeme ešte raz za skvelú hudbu do spotu ;)

KORBEN DALLAS

Z undergroundu na hudobné výslnie, z klubov na veľké festivalové pódiá. Po dvoch rokoch Korben Dallas s novým albumom na Grape. Na Pohode ich koncert prerušila búrka, tak veríme, že na Grape Festivale si napravia chuť.

MALALATA

Tak a ďalšia naša klasika a tradícia. Bašavel nemôže chýbať.

LE PAYACO

Pajáci pre vás pripravujú nový album a aj nový koncertný program, takže dobrý večer (popoludnie) priatelia :)

NOISECUT

Noisecut sa vracajú na Grape po siedmych rokoch, keď odohrali vtedy svoj posledný koncert s množstvom hostí. Minulý rok sa dali dokopy kvôli Radio_Head Awards, kde im hosťovala speváčka Nora Ibsenová zo skupiny Fallgrapp a po tomto vystúpení sa rozhodli, že to potiahnu ďalej. Sme nesmierne radi, že sú späť a ich koncert si ur4ite nenecháme ujsť.

JIMMY PÉ

Jimmy nám bude uzatvárať program na treťom pódiu v nedeľu nad ránom. Jeden z najlepších producentov v našich končinách je už neoddeliteľnou súčasťou festivalu.

BAD KARMA BOY

Bad Karma Boy nám otvoria opäť v piatok Suzuki stage. Trošku melanchólie na úvod nezaškodí :)

KATARZIA & PJONI

Milovaná aj nenávidená Katarzia príde s Jonatánom Pastirčákom (Pjoni) predstaviť ich nový album, ktorý už stihol získať ocenenie Dosky za najlepšiu scénickú hudbu a Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Mladý tvorca. Tieto „nepohodlné osoby“ prinesú na festival pesničky o vašich aj našich životoch.

LUVVER

Zabudnite na Fresh Out Of The Bus, prichádzajú Luvver. Nová identita, nové skladby, nový zvuk a stále tá istá trojica šikovných muzikantov.

TOLSTOYS

Kapela Tolstoys ide ukončiť jednu epizódu svojej tvorby a na Grape si pripravila špeciálne vystúpenie so sláčikovým sprievodom. Takže nás čaká album Botanika v špeciálnej úprave a budeme sa tešiť, akým smerom sa rozhodla táto kapela uberať.

Michal Dzubina
Zdroj: Grape Festival