Ďalšie zahraničné mená na Grape Festivale

Grape festival doplnia zahraniční interpreti The Vaccines, Tourist, Apre, Daniel Avery, Max Cooper, Henry Saiz & Band, IAMDDB, Black Honey a Farveblind.

THE VACCINES (uk)

Súčasné britské indie zo západného Londýna prinesú na festival The Vaccines. Na konte majú štyri albumy, predskakovali na tour pánom z The Rolling Stones, Arctic Monkeys či Red Hot Chilli Peppers. Myslím, že na gitarke budú vedieť brnknúť.

TOURIST (uk)

Tourist aka William Philips takisto z Londýna, tentokrát z toho juhovýchodného, predvedie svoju príjemne znejúcu elektroniku. Piatok večer – Trojka stage.

APRE (uk)

Duo Apre sme si vypočuli na Eurosonicu. Pohodový alternatívny popík, opäť z Británie. Na kľud!

Daniel Avery (uk)

Techníčka máme radi, ako aj Daniel Avery, hypnotizér ktorý nám ukáže svoju DARK SIDE. Priprav si fajné tenisky, bude dupkanie!

Max Cooper (uk)

Cooper vie! Dokázal to už svojím debutovým albumom Human, ktorým zadefinoval svoj vlastný priestor vo vytváraní emocionálnej elektroniky, vhodnej tak ako na tanečné parkety aj do postele. V jeho tvorbe nájdeme aj ambient. Svoje sety dopĺňa vizuálnou show, ktorú vytvára on sám. Citeľné sú vplyvy Jona Hopkinsa či Sigur Rós, ktoré robia jeho hudbu viac elektronikou ako technom. Fanúšik elektronickej hudby si toto vystúpenie určite nesmie nechať ujsť! Max bude jeden z headlinerov nášho obľúbeného 365.bank stageu.

Henry Saiz & Band (es)

Producent Henry Saiz z horúceho Španielska ťa príde roztancovať svojou dávkou house music aj s kapelou. Sami sme zvedavý, aké sety predvedú.

IAMDDB (uk)

Pod týmto nickom sa skrýva raperka a speváčka z Manchestru, ktorá ti naservíruje svieži hiphop spolu s jazzovými fúziami, trapom a soulom. Diana De Brito aka IAMDDB v piatok na Suzuki stagei!

BLACK HONEY (uk)

Gitarky z ostrovov sú vždy fajn. Dokázať nám to príde britské indierockové kvarteto Black Honey. Takže po opáskovaní rovno na hlavný stage, ktorý budú ako prvá zahraničná kapela otvárať!

Farveblind (dk)

Aj toto dánske duo Farveblind sme si tento rok odškrtli na festivale Eurosonic. Energický bubeník v spojení s výbornými klávesmi ťa nenechá od začiatku chladným. Ich live performance naozaj stoja zato, vedia vyburcovať atmosféru a strhnúť so sebou celé publikum. Niekedy s nimi vystúpi aj nejaký ten vokalist! Vrelo odporúčame!

Michal Dzubina
Zdroj: grape.sk