Slováci chcú na Majstrovstvách sveta W5 v Bratislave zvíťaziť!

Slovenskí bojovníci sa na Majstrovstvách sveta W5  v kickboxe chystajú zvíťaziť! 16. marca 2013 predvedú v Incheba Expo Aréne bojovú show Vladimír „Dracula“ Moravčík, Vladimír „Terminátor“ Konský a Rudolf “Ronin” Ďurica, ktorí chcú získať všetky tri opasky svetových šampiónov. Prezident W5 Sergej Čepinoga na tlačovej konferencii vyhlásil, že na Slovensku plánuje z Majstrovstiev sveta W5 urobiť každoročnú tradíciu!

Bratislava zažije po prvý raz v histórii Majstrovstvá sveta W5 v kickboxe. O dokonalú show sa postarajú bojovníci z 11-ich krajín, ktorí budú v ringu súťažiť o dva opasky svetového šampióna vo verzii W5 a jeden interkontinentálny opasok. Organizátor Majstrovstiev sveta W5 Slovákom fandí.

“Pre mňa sú Slováci bratským národom. Som presvedčený, že turnaje by sa mali organizovať práve tu v Bratislave. Mali by sme spoločne urobiť krok vpred a dokázať, že za športom netreba nikam cestovať. Ani do Japonska, Ameriky či Holandska. V Bratislave organizujeme Majstrovstvá sveta W5 po prvý raz, ale plánujeme z toho urobiť každoročnú tradíciu. Ďalším našim krokom bude výstavba Club Transformer Areny Transformers W5.” Vysvetľuje organizátor podujatia a prezident W5 Sergej Čepinoga.

Magnetom pre fanúšikov tohto športu budú v 13-zápasovom programe MS slovenskí borci! O titul majstra sveta budú v Incheba Expo Aréne bojovať 31-ročný  Vladimír „Dracula“ Moravčík a 27-ročný Vladimír „Terminátor“ Konský, ktorí sa chystajú zvíťaziť.

„Do ringu nemôžete ísť s obavami ani so strachom. Na zápas musíte nastúpiť s cieľom vyhrať. Iba tak môžete byť úspešný. V našom športe nemá miesto ani tréma. Na súpera sa musíte veľmi dôkladne pripraviť, nie iba fyzicky, ale aj takticky!“ Povedal na tlačovej konferencii Vladimír „Terminátor“ Konský.

„Majstrovstvá sveta W5 sa konajú na Slovensku, kde je super publikum. Veľmi rád boxujem doma, tu mám priateľov a fanúšikov. Je to veľká výzva. Chcem, aby ten titul zostal na Slovensku.“ Teší sa na súboj Vlado Moravčík, prezývaný Dracula.

Súperom Vladimíra Moravčíka, ktorý doteraz absolvoval 66 duelov, z toho 62 víťazných (z nich 25 verdiktom k. o.), bude 23-ročný Artem Litvinenko z Ukrajiny. Ten z doterajších štyroch súbojov vyhral tri, z toho jeden k. o. Ako na stretnutí s novinármi zdôraznil prezident W5 a hlavný organizátor podujatia Sergej Čepinoga, Moravčíka v kategórii 75 kg čaká veľmi ťažký súboj. V Bratislave bude obhajovať titul majstra sveta, ktorý si vybojoval pred tromi rokmi v Rusku. Ak si ho chce udržať, musí v súboji 3×3 minúty plus extra kolo zdolať mladého a dravého Litvinenka. O veľký comeback sa pokúsi legenda slovenského kickboxu Rudolf “Ronin” Ďurica, ktorý sa tomuto športu venuje vyše 13 rokov.

„Dva a pol roka som neboxoval, to je dosť dlhá prestávka. Už som absolvoval jeden zápas v Rusku a jeden v Thajsku. Na Majstrovstvá sveta W5 trénujem posledné dva týždne  dvojfázovo, ráno aj večer. Takže sa cítim vo veľmi dobrej forme. Ešte mám 10 dní, tak to ešte vylepším.“  Teší sa na zápas Rudolf “Ronin” Ďurica, ktorý súperov odpor zlomí rovnako energicky ako na tlačovej konferencii zlomil ceruzku.

Ozdobou bojovej show bude 16. marca superboj 3-násobnej svetovej šampiónky a najkrajšej bojovníčky planéty Jekateriny „Barbie“ Vandarjeva. Bieloruska sa postaví do ringu proti Češke Alene Holej. Na Majstrovstvá sveta W5 sa organizátori dokonale pripravili. Z Ruska privezú špeciálny ring W5! Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skvelý sprievodný program. Nebudú chýbať ani ukážky bojových umení Kurilla Budokan, tradičné aikido a daito-ryu aikijuijitsu. Na Majstrovstvách sveta W5 zahrajú husľové virtuózky – trio G-Strinx a zaspieva aj šarmantná speváčka LeRa Salmanová.

Akciu bude vysielať v priamom prenose ruská televízia Boec. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal a na www.ticketportal.sk.

Grand Prix W5 Bratislava_programm (16.03.2013)_small – PDF

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Patrik Ratajský