Špičkoví slovenskí kickboxeri sa predviedli v ringu uprostred obchodného centra!

Špičkoví slovenskí kickboxeri sa stretli v ringu uprostred obchodného centra Avion! Neodohral sa tam však žiadny neľútostný súboj. Pod záštitou Svetovej kickboxovej federácie W5 predviedli bojovníci krásu, pravidlá a ukážky tohto športu.

Vlada Konského, Ivana Barteka, Ruda Ďuricu a Luciu Krajčovič podporili aj speváčka LeRa a Thomas Puskailer. Akcia bola prvou ochutnávkou pred veľkolepými Majstrovstvami sveta W5 v kickboxe, ktoré sa uskutočnia 29. a 30. novembra 2014 v Incheba Expo Aréne v Bratislave!

Svetová kickboxová federácia W5 pozvala do ringu legendu bojových športov Ruda „Ronina“ Ďuricu, ostrieľaného Vlada „Terminátora“ Konského, ale aj vychádzajúcu hviezdu Ivana Barteka.

5A5A8912

„Trénujem dvakrát denne. Mám špeciálneho trénera na box, na ruky. Mám trénera na K1, Rasťa Fraňa a potom mám ešte špeciálneho trénera, ktorý sa venuje mojej fyzičke. Majstrovstvá sveta sú pre mňa obrovská šanca. Môžem sa v tomto športe zviditeľniť a začať sa pohybovať v úplne iných sférách.“ Popisuje prípravu na šampionát Ivan Bartek.

Trojicu bojovníkov doplnila šarmantná majsterka sveta v thajskom boxe Lucia Krajčovič, ktorá nosí prezývku „Pretty beast“. Krásna a úspešná Lucia Krajčovič na prvý pohľad zaujme vyšportovanou postavou, ktorú obdivoval aj moderátor Slavo Jurko.

„Dodnes veľa ľudí ani nevie čo robím. A ja to často ani nepriznám. Poviem, že tancujem, robím balet, alebo niečo podobné. Ak poviem pravdu, ľudia tomu aj tak neuveria. Majstrovstvá sveta – to hovorí za všetko. Bude sa bojovať o titul, o opasok. Mám naplánované zápasy s top svetovými bojovníčkami. Pripravovať sa budem v Thajsku od polovice júla do polovice septembra, v ťažkých podmienkach, teple a vlhku.“ Plánuje Lucia.

5D3_1304

V ringu uprostred nákupného centra sa tak postupne striedali bojové exhibície, hudobné vystúpenia a rozhovory o kickboxe so športovcami a trénerom Martinom Belákom. Asi najnetradičnejšiu exhibíciu videli návštevníci Avionu v podaní legendy slovenskej bojovej scény Ruda „Ronina“ Ďuricu. Ten si totiž na tzv. „lapovanie“ priviedol asistenta, len 8-ročného Filipa Bošeľu.

„Je to najmenší člen Fight Klubu Slovakia, ktorý vediem na základnej škole v mojej rodnej obci Heľpa. Popri tom však nezanedbávam prípravu na najvýznamnejšie bojové podujatie tohto roka. Mal som dlhú prestávku, asi rok bez zápasov, takže je dôležité aby som chytil tie správne reakcie. Príprava bude silová aj vytrvalostná – budem veľa klinčovať, sparovať a behať.“ Vysvetlil Rudo Ďurica s prezývkou Ronin.

Majstrovstvá sveta W5 v kickboxe, ktoré sa uskutočnia 29.a 30. novembra 2014 v Incheba Expo Aréne v Bratislave, predstavil prezident W5 Sergej Chepinoga.

QE5A8437

„Teším sa z toho, že ľudia na Slovensku majú záujem o bojové športy. Videl som, že mnohí sem prišli vyslovene pre to, aby videli Vlada Konského či Ruda Ďuricu. Dúfam, že sa im páčila aj tanečná miniprehliadka oblečenia pod značkou W5 Fashion Collection, na ktorom ešte stále pracujeme. To sú pre mňa jednoznačné dôkazy, že nerobíme zbytočnú prácu a že značka W5 úspešne preniká do povedomia Slovákov. Takisto si veľmi vážim spoluprácu s LeRou a s agentúrou Carat. Minulý rok sme spolu pripravili hymnu W5 a tento rok máme v zálohe mnoho prekvapení.“ Neskrýval radosťprezident W5 Sergej Chepinoga.

Návštevníkom Avionu sa predviedli aj finalistky siedmeho ročníka súťaže Miss Carat Tuning. Svoje dva hudobné hity netradične v ringu zaspieval Thomas Puskailer. Hymnu W5 naspievala speváčka LeRa, ktorá k nej čoskoro predstaví nový videoklip. Medzinárodná federácia W5 sa venuje propagácii kickboxu ako bojového športu a zároveň umenia. Po celom svete usporadúva turnaje, v ktorých sa stretávajú odhodlaní športovci, aby prekonali samých seba, zmerali si sily vo férových súbojoch a stali sa šampiónmi. Názov W5 odkazuje na päť svetových kontinentov, ale aj na päť období histórie ľudstva, v ktorých sa z bežných a často ničím výnimočných ľudí stali šampióni. Ak sa aj vy chcete stať svedkami zrodu nových šampiónov naprieč kontinentami aj históriou, príďte sa pozrieť na Majstrovstvá sveta W5 do Incheba Expo Arény 29.a 30. novembra 2014. Lístky si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Oleš Cheresko