Rocková Maturita je späť!!! Ak máš kapelu, zbystri pozornosť.

Práve odštartoval 3.ročník najväčšej slovenskej súťaže kapiel  Rocková Maturita – Garage Awards 2019. Talentované kapely sa určite majú načo tešiť. Organizátor súťaže Slovenské hudobné fórum, o.z. sa rozhodol posunúť latku ešte ďalej a prekonať predošlé veľmi úspešné ročníky. Tento ročník bude organizátor vyhľadávať aj nové, netradičné partnerstvá za účelom spájania slovenskej hudobnej scény a búrania žánrových predsudkov.

Zaspomínajme. Finálový večer 2. ročníka Rockovej Maturity nenechal nikoho chladným. Zvuk, svetlá, svetelné obrazovky a produkcia, ktorú na Slovensku len tak nevidíme. V porote sedelo množstvo známych mien z hudobného biznisu. Absolútnymi víťazmi v Kategórii POP&ROCK sa stali BULLET HOLES a v kategórii HARD&HEAVYFISHFACE. V marci a apríli 2017 víťazi v spoločnosti ďalších 4 finalistov absolvovali turné po slovenských a českých kluboch.

Čo vás čaká v 3.ročníku Rocková Maturita – Garage Awards 2019? Až tri kategórie, POP, ROCK a METAL sa rozhodol otvoriť organizátor v novom ročníku aj pre zvýšenie atraktivity súťaže a lepšej žánrovej identifikácii súťažiacich kapiel. Navyše sa otvorila možnosť prihlásenia pre kapely z Českej Republiky. Organizátor očakáva viac ako 100 prihlásených kapiel. Len prvý v prvý registračný deň našli v maile garage@rockovamaturita.sk prvých 5 prihlásených kapiel. Prihlásenie kapiel je možné do 05.05.2019 v zmysle Všeobecných podmienok súťaže.

Semifinálové zápolenie sa udeje na kvalitných festivaloch: TOPFEST a HOREHRONSKÉ MECHECHE, za účasti 10 semifinálových kapiel z každej kategórie. Samozrejmosťou sú súťaže pre fanúšikov, výhodnejšie možnosti získania vstupeniek, hranie aj pre niektoré nepostupujúce kapely. 

Finálové večery prebehnú opäť v bratislavskom MMC v dňoch 8. a 9. novembra 2019, pričom nebude chýbať ani špeciálny Galavečer. V novembrovom finále sa nám predstaví 5 kapiel z každej kategórie. Kapely a diváci sa môžu tešiť na ešte bombastickejšiu produkciu aj na koncerty známych mien slovenského showbiznisu počas galavečera.

Ceny pre výhercov súťaže sú podľa poradia pre každú hudobnú kategóriu už klasikou: spoločné CZ/SK turné pre víťazov, nahrávka a produkcia albumu, videoklipy a pod. v zmysle Všeobecných podmienok súťaže. Každá kapela sa môže tešiť na fundované porotcovské názory na svoju produkciu, semifinálové kapely a finálové kapely na kvalitné live nahrávky svojich vystúpení. ROCKOVÁ MATURITA nie je len súťažou, je platformou pre spoznávanie sa hudobníkov, výmenu ich názorov a zábavu všetkých zúčastnených.

Dňa 13.05.2019 bude na stránkach www.rockovamaturita.sk zverejnený kompletný zoznam prihlásených kapiel.

Z tých bude odbornou porotou a mediálnymi partnermi vybratých 9 postupujúcich kapiel z každej kategórie a diváckym hlasovaním ďalšia 1 kapela. Zoznam semifinálových 10 – ich kapiel v každej kategórii bude zverejnený na stránkach www.rockovamaturita.sk , najneskôr do dňa 27.05.2019.

Zdroj: TS