Richard Müller predstavil v X Factore ochutnávku turné HLASY 2!

Richard Müller predstavil v speváckej šou X FACTOR ochutnávku projektu HLASY 2! Vo finálovom kole sa predviedol v najlepšej forme a spolu so skupinou Fragile zaspieval hit „Kníže Rohan“.

Okrem spoločného vystúpenia potešil Richard divákov aj novými informáciami.  Po minuloročnom megaúspechu pripravil pre fanúšikov pokračovanie turné HLASY 2. Legendárny spevák naplánoval spolu s Fragile 40 koncertov, na ktorých predvedú staré aj nové hity vo famóznych „a cappella“ úpravách!

Richard Müller je jedným z najväčších talentov na slovenskej a českej hudobnej scéne. Ocenenia a obrovský rešpekt verejnosti si získal nielen vďaka výške a mohutnosti hlasu, ale najmä pre svoju tvorbu, neustále sa vyvíjajúcu kreativitu a vždy nové nápady. Spevák, skladateľ a komplexný hudobník má na konte 18 cien a v hudobnej ankete Aurel, štyri ceny v ankete Grand Prix radio, dvanásťkrát umiestnenie medzi najlepšími spevákmi v ankete Slávik, trojnásobný Zlatý Slávik a v roku 2013 ocenenie Krištálové krídlo. Minulý rok očaril celé Česko a Slovensko projektom HLASY. Album, plný famóznych úprav Richardových pesničiek, ktorý nahral so skupinou Fragile, získal niekoľkonásobnú platinovú platňu a od ZAI ocenenie album roka. Aj preto Richarda Müller pozvali do finále speváckej šou X Factor, kde zaspieval so skupinou Fragile hit „Kníže Rohan“.

20140525_175

„Je to pre mňa obrovská pocta, že ma zavolali do finále X Factor medzi týchto mladých úžasných ľudí. Bolo to veľmi prijemné, už ma pozvali po druhý krát. Som rád, reakcie boli veľmi spontánne, energickéa dynamické…“ Prezradil Richard Müller.

Richard Müllersa vo finálovom kole súťažnej šou predviedol v najlepšej forme. Okrem novej úpravy hitu potešil divákov aj skvelými informáciami. Najväčší hudobný projekt v česko-slovenskej histórii má pokračovanie a fanúšikovia sa môžu tešiť na 40 koncertov česko-slovenské turné HLASY 2.

„Mám obrovskú radosť z toho, že mám bohaté fanúšikovské zastúpenie na Slovensku aj v Česku. Koncerty sú v oboch krajinách spontánne, ľudia to prijímajú veľmi pozitívne. Ja sa na české publikum teším presne tak, ako na domáce. Som Slovák a Slovák aj zostanem. Ale keď mi páni Hapka, Horáček a Tásler napísali pekné české pesničky, tak spievam aj po česky.“ S úsmevom konštatuje Richard Müller.

20140525_191

HLASY 2 zatiaľ naplánovali 17 koncertov po Slovenskej republike. Spolu so skupinou Fragile predvedie Richard nové skladby v geniálnych úpravách bez použitia jediného nástroja. 

„Ohlasy sme mali výborné. Keďže minuloročné turné bolo všade beznádejne vypredané a mnohým sa už neušli lístky. Turné HLASY 2 je nová šanca uvidieť nás v tomto jedinečnom spojení, ktoré si veľmi užívame. Na nové turné ideme do veľkej miery s novým programom, čo určite ocenia tí, ktorí sa prišli pozrieť vlani a chystajú sa znova. Takže už niekoľko mesiacov zostavujeme výber ďalších Richardových hitov, aranžujeme ich do nového dizajnu a nahrávame nové CD.“ Neskrýva radosť Jana Golisová zo skupiny Fragile.

Fanúšikovia sa tak na jeseň môžu tešiť na megaturné HLASY 2. Richard Müller a skupina Fragile ho odštartujú na konci septembra v Trenčíne a potrvá takmer dva mesiace! Vstupenky si môžete kúpiť na  www.predpredaj.sk.

TURNÉ HLASY 2 Slovenská republika
29.9. Trenčín Posádkový klub ODA
2.10. Piešťany Dom umenia
4.10. Žilina Dom odborov
5.10. Martin Kino Strojár
6.10. Ružomberok Kultúrny dom Andreja Hlinku
8.10. Zvolen Dom kultúry Podborová
9.10. Liptovský Mikuláš Dom kultúry
11.10. Prešov Kino Scala
12.10. Košice Spoločenský pavilón
15.10. Humenné MSKS
16.10. Michalovce MSKS
17.10. Lučenec Kino Apollo
21.10. Bratislava NTC
24.10. Nitra PKO Nitra
25.10. Prievidza Športová hala Niké Aréna
26.10. Banská Bystrica Aula SZU2
9.11. Trnava Dom kultúry

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko