Tri silné elementy v jednej dokonalej symbióze: Unikátny projekt Hangover spojil Slovensko, Maďarsko a Čechy!

Stretnú sa Slovák, Maďar a Čech… v X Factore. Zdá sa, že ich stretnutie sa skončí poriadnym hangoverom. Ibaže v tomto prípade sa celý príbeh hangoverom iba začína.

“Ak máte odvahu, dobrý nápad, zmysel pre humor a dobrodružstvo a samozrejme správnych priateľov, môžete zažiariť, nech ste ktokoľvek!” Dôkazom tohto tvrdenia je nový slovensko-česko-maďarský projekt s názvom Hangover. Medzinárodný projekt je výsledkom priateľstva trojice umelcov, ktoré vzniklo v zákulísí úspešnej speváckej šou X Factor. Jeho unikátnosť spočíva nielen v tom, že zlúčil do vydarenej symbiózy tri krajiny, ale tiež v tom, že spojil v jedinom projekte troch účastníkov jednej speváckej šou, a síce víťaza Petra Bažíka a jeho dvoch kolegov Tibora Gyurcsíka a Matěje Vávru. Ochrannú ruku nad projektom prevzal Lumír Mati, producent a manažér, ktorý stojí i za úspechom speváčky Celeste Buckingham.  “Myšlienka projektu Hangover sa zrodila úplne spontánne vďaka spoločne strávenému času s chlapcami počas X Factoru a najma v týždňoch, ktoré nasledovali po jeho skončení a “vytriezvení” z prvotnej eufórie, ktorú účast v tv show priniesla. Tie boli naplnené intenzívnou prácou všetkých troch spevákov a celého týmu v štúdiu Littlebeat, kde u hudobných producentov Martina Šrámka a Andreja Hrušku postupne vznikajú nové skladby a nápady pre projekt samotný a tiež pre sólové projekty všetkých troch spevákov” vysvetľuje Lumír Mati zrod projektu.

“Veľmi sa teším z toho, že som súčasťou tohto jedinečného projektu. Pridanou hodnotou je, že môžem prostredníctvom neho pomôcť aj chlapcom. Už počas súťaže som tvrdil, že ak ju vyhrám a budem môcť, budem pomáhať i ďalším spevákom. Takže sa teším, že veci sa reálne pohli a že krstíme projekt Hangover aj klip Too Many Girls. Režisér Michal “Kunes” Kováč urobil úžasné zábery a celý tím, ktorý na klipe spolupracoval, bol fantastický. Veľmi sme si sadli aj s hudobným producentom Maxom Šrámekom – máme podobné cítenie kompozícií a aranžovania, čo sa odrazilo aj na tvorbe môjho sólového singlu, ktorý je už hotový a onedlho ho tiež predstavím,” hovorí na margo projektu slovenský víťaz X Factoru Peter Bažík.

hangover

“V projekte som síce “ten Maďar”, už veľa rokov žijem v Budapešti, no narodil som sa v Dunajskej Strede, a preto som chcel ľuďom na Slovensku ukázať, čo dokážem. Aj preto som sa prihlásil do X Factoru. Samozrejme, každý z nás  chcel súťaž vyhrať.  Ja som nakoniec vyhral tým, že som spoznal tých správnych ľudí – Petra Bažíka, Matěja Vávru, producentov Lumíra Matiho z agentúry SLAVICA a Lenku Čurlej z Farenza Production. S chalanmi sme sa rozhodli, že urobíme spoločný projekt, pretože veríme, že spoločné veci dokázu byť silnejšie a väčšie a spolu ľudia vždy dokážu viac. Dúfam, že ľudia pochopia pointu celého projektu, videoklipu i skladby – chceme povedať, že je úplne jedno, z ktorej krajiny si, akým jazykom rozprávaš, akú máš farbu pleti… Túžime po tom istom – títo traja chalani túžia po tom, byť šťastnými, uznanými a dobrými spevákmi,“ vysvetľuje spevák známy v Maďarsku, Tibor Gyurcsík.  

“Som veľmi rád, že po tom množstve práce všetkých, ktorí sa podieľali na skladbe i na klipe, prišiel ten deň, kedy ich môžeme predstaviť. Chcel by som sa poďakovať najmä chalanom zo štúdia Littlebeat, producentom Martinom Šrámekovi, Andrejovi Hruškovi a samozrejme i nášmu manažérovi Lumírovi Matimu, ktorý urobil všetko preto, aby bol projekt čo najúspešnejší. Nakrúcanie videoklipu sme si všetci užili a máme radosť, že už je vonku!” dodáva český element projektu Matěj Vávra.

hangover

Nová umelecká trojica má za sebou už i slávnostný krst, počas ktorého za účasti médií i kolegov z X Factoru oficiálne predstavila projekt Hangover a titulný singel Too Many Girls i videoklip k nemu z dielne renomovaného režiséra Michala Kunesa Kováča. “Videoklip tvoria tri dejové línie, ktoré su umeleckou a príbehovou metaforou voľne inšpirovanou skutočnými životnými príbehmi chlapcov. V našom klipe každý z príbehov začína v inom štáte a postupne sa spoja do jedného ústredného príbehu, ktorý sa odohráva v letovisku pri Dunaji,” vysvetľuje režisér, ktorý musel spolu s mnohopočetným štábom kvôli nakrúcaniu precestovať stovky kilometrov v Česku, Slovensku i Maďarsku. Vzápätí priznáva, že samotné nakrúcanie hudobného videoklipu bolo i pre neho úplne novou profesnou skúsenosťou – počtom natáčacích dní sa totiž radí medzi najdlhšie natáčané videoklipy v histórii českej, slovenskej a maďarskej hudobnej scény..

Točili sme 8 dní na 2 filmové kamery red epic. Dokopy sme mali 1600 gigabajtov surového materiálu. Bolo to moje najdlhšie nakrúcanie,” prezrádza. “Páčila sa mi pieseň, tak som do toho šiel a neľutujem to – chalani boli skvelí! Je to môj posledný klip pred filmom, ktorý začínam nakrúcať. Takže som si musel vybrať zo šiestich ponúkaných klipov, do ktorého pôjdem. Hangover to vyhral…” dodáva na margo produkčne náročného nakrúcania v lokalitách maďarského hlavného mesta Budapešť, Hotela Kormorán v Šamoríne, v simulátoroch voľného pádu Superfly Tatralandia či Skydive Arena Praha,  ktorého realizáciu zastrešili spoločnosť Farenza Production a SLAVICA. Výpravná, priam až filmová produkcia stála za to. Výsledkom je veľkolepá, symbolická rozlúčka s letom, vďaka ktorej na diváka dýchnu posledné zvyšky tohtoročnej prázdninovej atmosféry.

“Realizovať takto náročný projekt v troch krajinách súčasne považujem za veľkú výzvu pre našu spoločnosť. Za nami su prvé dva mesiace práce, nahrávanie v štúdiu, natáčanie klipu v troch krajinách, krst v Bratislave, rádiová a tv premiéra, prvé dni promotion v Prahe a o pár dní i krst projektu v Budapešti.  Veľmi sa teším na to, čo prinesú ďalšie dni a chlapcom i projektu samotnému želám veľa úspechov a poťešenia z krásného spojenia a myšlienky šíriť hudbu spoločnými silami i za hranicami Slovenska.” dodáva konateľka produkčnej spoločnosti Farenza Production Lenka Čurlej.

Unikátny projekt i jeho “vlajkovú loď”, videoklip Too Many Girlspokrstili tie najpovolanejšie krstné mamy  – tri výnimočné dámy, ktorých spoločným menovateľom je, že nebyť ich, umelecká trojica Bažík-Gyurcsík-Vávra by sa v šou X Factor nestretla a projekt Hangover by neuzrel svetlo sveta. Speváčky a mentorky z X Factoru Celeste Buckingham a Sisa Sklovská a Andrea Gavačová zo spoločnosti FremantleMedia, ktorá spolu s TV JOJ a TV PRIMA X Factor priniesla, pokrstili projekt Hangover spoločným slávnostným prípitkom. Spoločne mu zaželali veľa úspechov nielen v rámci Slovenska, Česka a Maďarska, ale aj v medzinárodnej konkurencii a tiež u tvorcov formátu X Factor, ktorým bude vďaka Fremantle Media videoklip Too Many Girlsi samotný projekt Hangover už čoskoro predstavený.

Zdroj: SLAVICA, s.r.o.
Foto: SLAVICA, s.r.o.