RAP na Lúkach vol.16

Rap na Lúkach podporuje originálnu hip-hopovú kultúru a filozofiu. Rap na Lúkach je pre ľudí a dáva ľuďom príležitosť odprezentovať svoj uvedomelý rap. EMCEEs majú priestor v rozsahu 3-5 vlastných textov, do vlastného podmazu (beatu / živého doprovodu / beatboxu), samplu alebo bez hudby (akapela / slam). Rap na Lúkach má byť o EMCEEs, ktorých texty majú výpovednú hodnotu, EMCEEs ktorí sa vo svojich textoch konštruktívne zaoberajú sociálnymi, kultúrnymi, politickými, historickými, ekonomickými, vzdelanostnými témami a témami filozofie a rozvoja hip-hopu. Zámerom a cieľom je podporiť a oceniť autorskú tvorbu.

Ajvy – Djs set

Ajvy je hip-hopový producent z Bernolákova. Jeho primárnou činnosťou je tvorba podmazov pre MCs. Inšpiruje sa old school hip-hopom, soulom, rnb. Based on classic rap/hip hop style beats. Ajvy assembled to deliver quality products to the music industry. He creates sound that will revolutionize any music project and take the work to the next level.

https://www.facebook.com/AjvyMusic/
https://ajvy.blogspot.sk/
https://soundcloud.com/ajvy

Ivo Sat

https://www.youtube.com/user/ifino106/

Stredom

Stredom (1994) alias Lukáš Šramek je Mc zo Šale. Rapuje od roku 2018. Pohybuje sa v žánroch Trap a Boom Bap.

https://www.facebook.com/Stredom-357899908334839/
https://www.youtube.com/channel/UC82EP1N3t1
I-rpdFWQDORrQ

Deviant

Tomáš Bachratý (1990) alias Deviant začal formovať svoju hudobnú tvorbu ako 15-ročný v Petržalke. Spolu s bratom Prevratom Poetom a Dj-om MikroManom zakladajú formáciu Kontrola Stavu. Tvoria prvé domáce nahrávky v KSU štúdiu. V roku 2008 vydáva Kontrola Stavu svoje prvé EP Maj sa na pozore!, z ktorého najznámejšia skladba bola To Slovensko naše.

Skupina vystupuje v rámci koncertov Podzemie rapu v Dome kultúry Lúky. Nasleduje skladba Chorá spoločnosť ojebáva v spolupráci s Kadyšonom a Kesom. V roku 2011 skupina Nevieme, Keso a Deviant vydávajú skladbu Niekedy sa dá a v roku 2012 Nikdy nevieš kedy. V roku 2014 sa raperi spojili s Palkym a Pekom a vytvorili skupinu 5R.

https://www.facebook.com/deviant5R/

Pek

Vojtech Šušla (1991) alias Pek začal s rapom v roku 2008, kedy písal skladby na prvé demo Pek 2008. V roku 2011 vytvoril prvé EP-čko Pek-Doba ide do… V roku 2014 sa spojili viacerí reperi a vytvorili skupinu 5R. Pek má za sebou viaceré spolupráce, pracuje aj na sólo projektoch.

Prevrat Poet

Peter Bachratý (1990) z Petržalky si dal pseudonym Prevrat Poet vo svojich 14 rokoch. Prvé spoznávanie sa z rapom mal cez pouličné víkendové freestajly v krátkodobom zoskupení 3P. Jeho prvou skutočnou skupinou sa stala Kontrola Stavu, založená spolu s Deviantom a Dj-om MikroManom. Spolu s nimi začal formovať svoju hiphopovu cestu založením KSU štúdia, prvými freestajlbettlami, koncertami na Podzemí, Funky klube, Bernoláku a pod. Podarilo sa im v roku 2009 vydať EP Kontrola Stavu – Maj sa na pozore. Koncertovali ako predkapela raperom Sabac Red, DJ Illegal a iným. V roku 2014 sa spojila Kontrola Stavu s Pekom a Palkym a založili zoskupenie 5R. V roku 2015 vydali album Potomok Rodu.

Dj MikroMan

Michal Mikuška (1992) alias DJ MikroMan sa venuje hudbe od roku 2004. Zaoberá sa produkciou, DJingom – scratch-ingu, nahrávaniu, mixáži a masteringu. V roku 2009 produkuje prvú pieseň Kadyšon – Takto je to. Začína pôsobiť v skupine Kontrola Stavu, s ktorou vydávajú prvé EP Kontrola Stavu – Maj sa na pozore. Prvé koncerty odohrá v Dome kultúry Lúky. Od roku 2010 pôsobí vo formácii Hudba Zdola, spolupracuje s repermi Agresívne Oko, či Moloch Vlavo. Hráva skupinám ako Úplný Konec, D6 ANS. V roku 2014 koncertuje so skupinou Druhá Strana. Vytvára príbehový videoklip (Tomáš Jedno & DJ MikroMan – Deň ako každý iný). Od roku 2011 začína spolupracovať s Bitmanom. DJ MikroMan spolupracuje so známymi menami zo slovenskej scény (Druhá Strana, Separ, Kali, Gramo Rokkaz, Plexo,…). Vytvára skreče do hudieb rôznych SK/CZ producentov (DJ Wich, Peter Pann, Abe, Smart, Mugis, Deryck,…). Momentálne má DJ MikroMan na svojom konte najviac skrečových spoluprác spomedzi všetkých DJov na Slovensku.

https://www.facebook.com/DjMikroMan5R/
https://www.youtube.com/user/djmikroman

Palky

Pavol Árva (1990), známy pod umeleckým menom Palky, je slovenský reper a člen bratislavskej formácie 5R a bývalý člen skupiny Reálna podoba. So skupinou Reálna podoba v roku 2011 vydal album (S pravdou von), pričom táto skupina po albume zanikla a ako sólový interpret vydal v roku 2013 debutový album Niet času. V roku 2014 vyšiel jeho druhý sólo album v spolupráci s producentom Deryckom s názvom Útek. V roku 2018 Palky a DJ MikroMan spolupracovali na spoločnom albume, s názvom Údolie kráľov, kde vystupuje viacero hostí (Kali, Slipo, Miky Mora, Moloch Vlavo, Majself, Plexo a i.).

https://sk.wikipedia.org/wiki/Palky
https://www.facebook.com/Palkyofficial/

5R

V polovici roka 2014 sa Palky spojil so skupinou Kontrola Stavu a Pekom a vytvorili zoskupenie 5R (Palky, Pek, Deviant, Prevrat Poet a DJ MikroMan), s ktorými následne koncom roka 2015 vydávajú debutový album 5R – Potomok Rodu. Na albume sa nachádzajú skladby ako Puto Piatich Prútov, Vyčleň sa z davu, Túžba, 851 vs. 158, Neprezlečem a i. 5R hrá ako predkapela Rah Digga. Formácia vystupuje na Hip Hop Žije a mnoho ďalších podujatiach.

https://www.facebook.com/5Rprodukcia/

RAP na Lúkach Vol.16
vstup: 5 €
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/event/Rap-na-Lukach-vol-16
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia
bus zastávka Lúčanka – 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská – 93
https://www.facebook.com/events/418508045689005/

Zdroj: KZP