RAP na Lúkach vol.18 – Žužuleta 25

Rap na Lúkach podporuje originálnu hip-hopovú kultúru a filozofiu. Rap na Lúkach je pre ľudí a dáva ľuďom príležitosť odprezentovať svoj uvedomelý rap.

EMCEEs majú priestor v rozsahu 3-5 vlastných textov, do vlastného podmazu (beatu / živého doprovodu / beatboxu), samplu alebo bez hudby (akapela / slam).

Rap na Lúkach má byť o EMCEEs, ktorých texty majú výpovednú hodnotu, EMCEEs ktorí sa vo svojich textoch konštruktívne zaoberajú sociálnymi, kultúrnymi, politickými, historickými, ekonomickými, vzdelanostnými témami a témami filozofie a rozvoja hip-hopu.

Zámerom a cieľom je podporiť a oceniť autorskú tvorbu.

Ajvy – Djs set / Kam?Čo? / Rišo zo Žužulety / Dj Lajdák Oto / Dj Veritas

Kam?Čo?

Osoba, ktorá je na slovenskej hip-hopovej scéne od jej vzniku. Zakladajúci člen skupiny Žužuleta (rok 1994, ex Genuine Gem), známa aj z projektu Zvuk ulice. Spolu s Davidom Zo Senca vytvoril formáciu Známi Neznámi.

http://www.kamco.sk/
https://www.facebook.com/kamco.zuzuleta/
http://www.9em.sk/kamco-hip-hop-je-pre-mna-kultura-ktora-je-uprimna/

Rišo zo Žužulety

Richard Bukovinský (1979) je slovenský raper, DJ a producent. Známy najmä pod umeleckým menom Rišo zo Žužulety, je jedným z prvých slovenských raperov. Písal prvé kapitoly tohto žánru na Slovensku. Bol členom prelomovej petržalskej formácie Žužuleta. Na legendárnej výberovke ZVUK ULICE mal pod palcom petržalské kapely (Provokatéri, Maglo a Hužo, Felco, Čierna mrcha). Dnes sa venuje sólovej tvorbe, na ktorej spolupracuje so špičkovými slovenskými a zahraničnými hudobníkmi. Produkuje pre spriatelené formácie a vystupuje aj ako DJ.

V roku 1993 vzniká zoskupenie GENUINE GEM (Kam?čo?, W, Flava Jane (aka Čierna Mrcha) a DJ Andy D). V roku 1995 sa rodí pod Davidom zo Senca prvá kazeta Všetko je pravda.

Na prelome rokov 1995/1996 sa mení anglický názov skupiny na Žužuleta a začína sa písať nová kapitola.

Spolupracoval s menami ako Erik Mayer alias Eros, Hužo a Maglo, David Ľuboš „Umelec“ Priehradník a José, 2JA LO3, Provokatéri.

Prvá kompilácia slovenského rapu ZVUK ULICE je z rokov 1996/97, ktorú zastrešoval David Zo Senca.

Žužuleta po sebe zanecháva dva vinyly, jeden singel Kam ideme a EP Žužuleta.

Rišo zo Žužulety vydáva albumy Slovo pánovo (2006), Iný smer (2015) a EP T.L.A.K./Znamenie (2017).

Jeho ďalšie spolupráce sú s menami ako Anita Soul, Vrabec (ex-Made 2 Mate), Eugen Vizváry (6. zmysel), Štefan Bugala, Richard Csino, Peter Raitl, DJ Muki či Miro Kamoto.

V roku 2014 sa spája s formáciou z New Yorku M-TRI & DJ LEECY T, s ktorými spolupracuje dodnes. Hráva ako DJ a vo svojich setoch kombinuje 90’s rap, funk, soul, či RnB.

Rišo zo Žužulety je prasynovcom svetoznámeho fotografa Deža Hoffmana.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Rišo_zo_Žužulety
https://www.youtube.com/channel/UCtHYp9uwiIxpJFZNOtI_LoA
https://www.facebook.com/risozuzuleta

Dj Lajdák Oto

Dj Lajdák Oto alias Jozef Both (1979) pochádza zo Senca. Od roku 1991 sa venuje hudbe hrajúcej prevažne z gramofónu. Špecializuje sa na hip-hop. Je zároveň vášnivým zberateľom platní rôznych žánrov. Ako 13-ročný začal vystupovať so skupinou Big Crazy Boys, neskôr so skupinou Aktéri. Bol súčasťou ‚Podzemie slovenského Hip Hopu‘ – Zvuky ulice. V rokoch 1998-1999 vystupoval na podujatí ‚Autori slovenského rapu‘. Na undergroundových akciách, v kluboch sa zameriava na originálny americký hip-hop.

https://www.youtube.com/channel/UCu49Q2_AOlSxWUgcs9Rlscw
https://www.youtube.com/watch?v=y6ELGsC8718

Dj Veritas

Žužuleta
http://zuzuleta.sk/

Ajvy – Beatmaker

Ajvy je hip-hopový producent z Bernolákova. Jeho primárnou činnosťou je tvorba podmazov pre MCs. Inšpiruje sa old school hip-hopom, soulom, rnb.

Based on classic rap/hip hop style beats. Ajvy assembled to deliver quality products to the music industry. He creates sound that will revolutionize any music project and take the work to the next level.

https://www.facebook.com/AjvyMusic/
https://ajvy.blogspot.sk/
https://soundcloud.com/ajvy

Ivo Sat
https://www.youtube.com/user/ifino106/

vstup: predpredaj 5€ / v deň podujatia 7€
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/event/Rap-na-Lukach-Vol-18-Zuzuleta-25
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia
bus zastávka Lúčanka – 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská – 93

RAP na Lúkach vol.18 – Žužuleta 25
https://www.facebook.com/events/454489361909245/

Zdroj: KZP