RAP na Lúkach vol.15 – freestyle battle.

S radosťou vám oznamujeme, že 31. mája 2019 odpálime pätnásty diel RAPu na Lúkach v kolíske slovenského hip hopu, v Dome kultúry Lúky. Freestyle je štýl rapu, bez alebo s beatom, kde rapové texty sú improvizované.

Dvaja freestyleri stojaci oproti sebe. Freestyler má na prezentáciu 45 sekundový vstup. Finalisti sa prejavia v časovom limite 1 minúta 30 sekúnd.

Freestyle Battle bude sprevádzať live band The Den a Ajvy The Beatmaker, očakávajte riadnu dávku inštrumentálného hip hopu.

porota:
Bio
ADiss
Rišo zo Žužulety

3x víťazi – 3x ceny
1_Studio
2_Couching
3_JBL Czech & Slovak
#jblczsk #bluetoothsluchadla

sprevádzač:
Oliver Olčo Kopecký

info pre freestylerov: Registrácia prebieha dopredu – osobným stretnutím, telefonickým kontaktom – Martin Alessio Lavorato: +421 903 442 673, alebo na mail: dkl@kzp.sk

v nasledujúcej forme:
_meno + pseudonym
_info o freestylerovi (pár riadkov o sebe)
_mesto odkiaľ pochádza
_telefónne číslo + mail

Registračný poplatok pre freestylerov sú 3€. Freestyleri vstup neplatia, budú vypísaní na bráne formou „guest listu“.

Deadline registrácie je 29.05.2019 do 00:00.
Maximálny počet účastníkov je 16x.

Upozornenie – neprihlasujte sa, pokiaľ viete, že nebudete môcť prísť – zbytočne to komplikujete organizátorom. Nedávajte si načas, registrácia na mieste nie je možná.

Práva a zmena programu vyhradené.

Sú tuniaky moji ľudia?!

porotca no.1 BIO:

Róbert Juríček (1988) alias Bio pochádza z Piešťan. Rapu sa začal aktívne venovať od roku 2006. S Dappom založil skupinu ARZenál a vydali debutové demo Oheň a Ľad. V roku 2008 dáva von s producentom Rudecom EP s názvom Pád Krála, Rudec vstupuje do ARZenálu a vychádza na svetlo mixtape ARZenál – Tak chutí život.

Aktívne pôsobil tiež ako freestyle battle MC, kde po pár úspešných freestyle battloch sa Bio stáva víťazom prestížneho celoslovenského šampionátu vo freestyle, AAFB 2009. Zakladá s liptovským konom B.O.B aka Raklo skupinu Sekta. Vychádza ich spoločný mixtape FastFood Mixtape a v roku 2010 vydáva svoj debutový sólo album VZKRIESENIE, na ktorom spolupracuje aj s významnými menami československej scény. Nasledoval album MLADÝ A NESPOKOJNÝ (2014). Klipy vydáva pod labelom RukaHore.

https://www.facebook.com/biorodrigez/
https://www.youtube.com/user/biorenegat/

porotca no.2 ADiss:

Adam Miščík (1991) alias ADiss je rapper, spevák a grafický dizajnér z Bratislavy. Jeho dvorným producentom je Hoodini. Spolupracuje so štúdiom OVERGROUNDart.

Debutuje štúdiovým počinom s názvom Trištvrte na mňa (2014). V roku 2016 vydal album Červená karta (Red Card), ktorý obsahuje skladby ako Femme Fatale ft. Majk Spirit, či Daj mi chvíľu. V roku 2018 vydáva dvojalbum My, na ktorom je 15 hosťujúcich interpretov – Separ, Kali, DJ Wich, Dame, Majself, Supa, Delik, Cigo, Refew, Tina, Ronie, Andes, Šorty, Puerto a DJ Mikroman. Na konte má spolupráce aj s rapermi ako sú Laky z PNS, či Tretina. Je tvorcom projektu Akordy (2017), kde spieva známe songy od rôznych interpretov. Jeho životným poslaním je zlepšovať náladu hudbou.

https://www.facebook.com/deezyboooi/
https://www.youtube.com/channel/UC6ZeTMxdu7AY5t_w_5VnFJQ
Hip Hop Reality # 69 – Adiss & Hoodini | Oni vedia že sme dobrí

porotca no.3 Rišo zo Žužulety:

Richard Bukovinský (1979) je slovenský raper, DJ a producent. Známy najmä pod umeleckým menom Rišo zo Žužulety, je jedným z prvých slovenských raperov. Písal prvé kapitoly tohto žánru na Slovensku. Bol členom prelomovej petržalskej formácie Žužuleta. Na legendárnej výberovke ZVUK ULICE mal pod palcom petržalské kapely (Provokatéri, Maglo a Hužo, Felco, Čierna mrcha). Dnes sa venuje sólovej tvorbe, na ktorej spolupracuje so špičkovými slovenskými a zahraničnými hudobníkmi. Produkuje pre spriatelené formácie a vystupuje aj ako DJ.

V roku 1993 vzniká zoskupenie GENUINE GEM (Kam?čo?, W, Flava Jane (aka Čierna Mrcha) a DJ Andy D). V roku 1995 sa rodí pod Davidom zo Senca prvá kazeta Všetko je pravda. Na prelome rokov 1995/1996 sa mení anglický názov skupiny na Žužuleta a začína sa písať nová kapitola. Spolupracoval s menami ako Erik Mayer alias Eros, Hužo a Maglo, David Ľuboš „Umelec“ Priehradník a José, 2JA LO3, Provokatéri.

Prvá kompilácia slovenského rapu ZVUK ULICE je z rokov 1996/97, ktorú zastrešoval David Zo Senca. Žužuleta po sebe zanecháva dva vinyly, jeden singel Kam ideme a EP Žužuleta. Rišo zo Žužulety vydáva albumy Slovo pánovo (2006), Iný smer (2015) a EP T.L.A.K./Znamenie (2017). Jeho ďalšie spolupráce sú s menami ako Anita Soul, Vrabec (ex-Made 2 Mate), Eugen Vizváry (6. zmysel), Štefan Bugala, Richard Csino, Peter Raitl, DJ Muki či Miro Kamoto.

V roku 2014 sa spája s formáciou z New Yorku M-TRI & DJ LEECY T, s ktorými spolupracuje dodnes. Hráva ako DJ a vo svojich setoch kombinuje 90’s rap, funk, soul, či RnB. Rišo zo Žužulety je prasynovcom svetoznámeho fotografa Deža Hoffmana.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Rišo_zo_Žužulety
https://www.youtube.com/channel/UCtHYp9uwiIxpJFZNOtI_LoA
https://www.facebook.com/risozuzuleta

The Den live band

The Den Komunita je Hip Hop Live band v prevedení basa, gitara, bicie a 3x MCs. Netradičné hip hopové zoskupenie hudobníkov ovplyvnených rôznymi hudobnými žánrami ako blues, swing, reggae, funk a alternatívne žánre.

https://www.facebook.com/thedenkomunita/

Ajvy The Beatmaker

Ajvy je hip-hopový producent z Bernolákova. Jeho primárnou činnosťou je tvorba podmazov pre MCs. Inšpiruje sa old school hip-hopom, soulom, rnb.

Based on classic rap/hip hop style beats. Ajvy assembled to deliver quality products to the music industry. He creates sound that will revolutionize any music project and take the work to the next level.

https://www.facebook.com/AjvyMusic/
https://ajvy.blogspot.sk/

Ivo Sat

https://www.youtube.com/user/ifino106/

RAP na Lúkach Vol.15 – Freestyle Battle
https://www.facebook.com/events/433938607354320/
vstup: 3 €
predpredaj: https://www.ticketportal.sk/event/Rap-na-Lukach-Vol15-Freestyle-Battle
Vígľašská 1, 851 07 Bratislava, Slovakia
bus zastávka Lúčanka – 59, 92, 95, 98, 99
bus zastávka Vyšehradská – 93

Zdroj: KZP