RAP na Lúkach vol.14

Rap na Lúkach podporuje originálnu hip-hopovú kultúru a filozofiu. Rap na Lúkach je pre ľudí a dáva ľuďom príležitosť odprezentovať svoj uvedomelý rap.

EMCEEs majú priestor v rozsahu 3-5 vlastných textov, do vlastného podmazu (beatu / živého doprovodu / beatboxu), samplu alebo bez hudby (akapela / slam).

Rap na Lúkach má byť o EMCEEs, ktorých texty majú výpovednú hodnotu, EMCEEs ktorí sa vo svojich textoch konštruktívne zaoberajú sociálnymi, kultúrnymi, politickými, historickými, ekonomickými, vzdelanostnými témami a témami filozofie a rozvoja hip-hopu.

Zámerom a cieľom je podporiť a oceniť autorskú tvorbu.

Ajvy – Djs set

Ajvy je hip-hopový producent z Bernolákova. Jeho primárnou činnosťou je tvorba podmazov pre MCs. Inšpiruje sa old school hip-hopom, soulom, rnb.

Based on classic rap/hip hop style beats. Ajvy assembled to deliver quality products to the music industry. He creates sound that will revolutionize any music project and take the work to the next level.

https://www.facebook.com/AjvyMusic/
https://ajvy.blogspot.sk/
https://soundcloud.com/ajvy
https://www.youtube.com/user/ifino106/

Redd Hood

Redd Hood (1995) alias Christian Dergounov je Mc z Bratislavy. Rapuje od roku 2011. Pohybuje sa v žánroch Latino, AfroTrap, R&b.

https://www.facebook.com/Redd.Hood.aka.Mr.Fresh/
https://www.youtube.com/user/16Brutus07

Enro

Enro a.k.a. Enrico Gaspare Sprio (1995) je sicílsky umelec so sídlom v Bratislave, kde žije a pracuje so svojou posádkou, BURNING TREE collettivo – rapperi, producenti, grafici a videotvorcovia.

Z Palerma do Bratislavy, z punk-rockového prostredia, sa E N R O v krátkom čase transformuje do rapu, a mení konotácie žánru a predstavuje talianske lyrické prvky v slovenskom rape. Nevídané.

https://www.youtube.com/channel/UCkCvyyuPs4gw_xEGaBofS4A/

Chill Chaplin

Chill Chaplin alias Nicolas Pančo (1996) je slovenský umelec, okrem hudby sa plne venuje maľbe a sochárstvu.
Veľkú časť svojho času venuje aj hudobnej produkcii, ale predovšetkým post-produkcii videí.

On je druhý a jediný člen kolektívneho horiaceho stromu BURNING TREE.

https://www.youtube.com/channel/UCkCvyyuPs4gw_xEGaBofS4A/

Boy Wonder

Boy Wonder je trnavský raper a prvý slovenský člen labelu Ty Nikdy. Do povedomia ľudí sa dostal hlavne vďaka účasti v mnohých freestyle battloch a pôsobenia v skupine Turbo Boost (Boy Wonder, Turbo-T, Torula, Billy Hollywood, DJ Spank). S touto formáciou vydal mixtape „Streetbiz 3″ a v roku 2007 v oklieštenom zložení EP „Hovoriť Volne“. Po čase sa z Wondera stáva sólo MC a objavuje sa hlavne na featuringoch slovenských a českých raperov (Moja Reč, Lyrik) a rôznych projektech (Dillalog, Rap’n’Roll).

V roku 2011 sa Wonder vracia so singlom „Počujete Ma?“. Pracuje na svojom prvom sólo albume, nielen za mikrofónom ale aj ako producent, a stáva sa členom labelu Ty Nikdy. Album Špinavý poet vychádza v roku 2012.

Projekt BoyBand tvorí Boy Wonder a Idea. Projekt vydáva debut Best Of. Po ňom prichádza druhá doska Galapágy. Boy Wonder spolupracuje s dj-om DJ Spank.

https://www.facebook.com/boywonderofficial/
https://www.tynikdy.cz/interpret/boywonder
https://www.youtube.com/watch?v=Wg72YXPhv-4
https://www.youtube.com/watch?v=vrvMw041ToM
https://www.youtube.com/watch?v=2Xablixjnbc

RAP na Lúkach vol.14
dátum_ piatok 29.03.2019
čas_       19:30
miesto_ Dom kultúry Lúky, Vígľašská 1, 851 07 Bratislava
vstup_   predpredaj 5 € / na mieste 7 €
event_   https://www.facebook.com/events/2267361586819515/
bus_       zastávka Lúčanka – 59, 92, 95, 98, 99 / zastávka Vyšehradská – 93

Zdroj: TS