Punkáči deťom ohlasujú jedného z top headlinerov – Švédov Royal Republic.

Štyria Švédi, štyri albumy za sebou a veľké veci pred sebou. ROYAL REPUBLIC sú ukážkový príklad, ako sa z malých klubov prepracovať až na veľké európske pódiá. A aj na pódium festivalu PUNKÁČI DEŤOM.

Royal Republic sú totiž ďalší ohlásení top headlineri obľúbeného benefičného festivalu, ktorý sa bude aj tento rok konať na konci leta 27. – 29. augusta 2020 na letisku Trenčín. Aj oni tak podporia účel festivalu, ktorým je finančná pomoc pre nadáciu Pomoc deťom v ohrození. Navyše na festivale predstavia aj svoj posledný, stále aktuálny album.

Doska Club Majesty vyšla chalanom z Royal Republic len v máji minulého roka. Formácia Adam Grahn (spev, gitara), Hannes Irengarg (gitara), Jonas Almén (basgitara) a Per Andreasson (bicie) ho vydala pod hlavičkou vydavateľstva Nuclear Blast. Royal Republic začali svoju kariéru v roku 2007 v meste Malmö a v súčasnosti sú na najlepšej ceste stať sa svetovou kapelou, ktorá bude formovať tvár moderného hard rocku.

Okrem švédskej rockovej úderky sa návštevníci môžu tešiť aj na desiatky ďalších zaujímavých kapiel. Už ohlásené mená na desiaty ročník festivalu PUNKÁČI DEŤOM sú THE TOY DOLLS, MOSCOW DEATH BRIGADE, LOS FASTIDIOS, DEMENTED ARE GO, PROTI SMĚRU, JENNY WOO, CRIM, PLEXIS, DRIÁK, SOUR BITCH, E!E, THE CRACK či TOTÁLNÍ NASAZENÍ. Zahrajú však aj SMOLA A HRUŠKY, HOTEN TOTEN, KARPINU, ZÁVIŠ, ZAČIATOK KONCA, THE FIALKY, THE LAST DAYS OF JESUS, MALALATA, DERATIZÉRI a ďalšie.

Festival môžete okrem kúpy vstupeniek a permanentiek, ktoré sú v predaji na invition.eu, podporiť aj prostredníctvom darovania 2% z dane. Do 15. februára si od svojho zamestnávateľa vypýtajte ročné zúčtovanie zaplatených preddavkov na daň a sumu, ktorú budete môcť darovať, poukážte na Občianske združenie Punkáči deťom. Celý postup aj s potrebným údajmi je dostupný na webe festivalu.

Web festivalu: http://www.punkacidetom.sk/
FB festivalu: https://www.facebook.com/punkacidetom/
Instagram: https://www.instagram.com/festival_punkaci_detom/
FB udalosť: https://www.facebook.com/events/2460402767535728/
Vstupenky: https://inviton.eu/e-10110/festival-punkaci-detom-2020
Punkáči deťom 2019 – reportáž: https://www.youtube.com/watch?v=YdxgVzOb874
Nadácia Pomoc deťom v ohrození: http://www.pomocdetom.sk/

Text: Michaela Váleková