Na najväčšom punkovom festivale na Slovensku vystúpi aj Vypsaná Fixa.

Benefičný festival PUNKÁČI DEŤOM sa tradične koná posledný augustový víkend – 27-29-8. Fanúšikovia gitarovej muziky sú zvyknutí uzatvárať festivalové leto práve na tejto akcii. Tento rok sa v line-upe predstavia najväčšie mená z CZ/SK scény, medzi ktorých patrí aj Vypsaná Fixa.

Partička z Pardubíc nedávno oslávila 25 rokov a radí sa medzi najzaujímavejšie punkové formácie z Československa. Na slovenskú scénu začala prenikať klasikami ako Dezolát či Antidepresívna rybička. Svoj štýl sami nazývajú “punk-pop”, nemožno im však uprieť mnoho surrealistických a experimentálnych prvkov v hudbe i textoch. Na konte majú vyše 15 albumov, EPčiek a kompilácií.

Punkáči Deťom zažili v roku 2019 expanziu v podobe presunu festivalu na letisko v Trenčíne – na ktorom sa koná i Pohoda. Vďaka tomuto kroku sa festival rozrástol čo do veľkosti i návštevnosti; veľkosťou sa tak zaradil na predné miesto medzi žánrovými festivalmi na Slovensku.

Napriek názvu ide o multižánrový festival, okrem punkových stálic ako Alkehol, HT, Totální Nasazení či The Fialky sa predstavia tiež alternatívni Chiki-liki-tu-a a thrashmetaloví Malignant Tumour.

Oproti minulým ročníkom taktiež ponúkol návštevníkom nové možnosti ako tráviť čas, ako napr. jeden stage navyše, prednášky a diskusie, kinostan či oddychovú zónu. Tento rok je kapacita festivalu z dôvodu pandémie obmedzená na 1000 návštevníkov.

Časť vyzbieraných peňazí z predaja lístkov je odovzdaná deťom z detského domova vo forme výťažku. Permanentku na festival si môžete zakúpiť na tomto linku: https://www.punkacidetom.sk/listky

Zdroj: TS