Prvá tohtoročná jazda bratislava-inline už koncom mája.

Trinásty ročník bratislava-inline odštartuje netradične už v máji pilotnou jazdou v hlavnom meste v rámci Týždňa v pohybe – MOVE Week a kampane Na kolesách proti rakovine.

Inline korčuliarska akcia bratislava-inline je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou letného programu Bratislavy. Trinásty ročník bude čiastočne iný: „Jazdy sa budú konať každý týždeň, avšak nie vždy v hlavnom meste – tam je naplánovaných aktuálne 8 jázd počas leta s netradičným štartom ročníka už 27. mája,“ hovorí organizátorka Lea Majerčáková.

Mimoriadny štart sezóny sa uskutoční v piatok 27. mája 2016. Korčuliari sa stretnú na tradičnom mieste v tradičnom čase – od 20.00 v oddychovej zóne za nákupným centrom Aupark, samotná jazda odštartuje o 21.00. Hodinu medzitým vyplnia partnerské aktivity a tiež koncert kapely Robo Šimko & MassRiot.

petrzalka_dav_2014

bratislava-inline

je organizovaný prejazd po vopred vytýčenej trase, za sprievodu polície, 40-členného inline teamu, zdravotnej služby, sanitky a hudby. Viac ako tisíc korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári či longboardisti si vychutnávajú cesty, po ktorých chodia do školy či do práce. Akcia je predovšetkým o atmosfére, preto sa jej môžu zúčastniť „sviatoční“ aj vášniví korčuliari – mladí, starí, jednotlivci, skupinky,… dôležité je, aby to neboli úplní začiatočníci.

MOVE WEEK / Týždeň v pohybe

je európska kampaň podporujúca rozvoj športu a fyzických aktivít. Je najvýznamnejšou súčasťou celoročného programu NOW WE MOVE / HÝBME SA TERAZ, ktorého cieľom je zapojiť do konca roku 2020 do športu a fyzických aktivít viac ako 100 miliónov Európanov. Iniciatórom obidvoch kampaní je ISCA – Medzinárodná asociácia športu a kultúry.

MOVE Week sa dynamicky rozvíja, v roku 2015 sa v 38 európskych krajinách zapojilo 1,8 mil. účastníkov. Na Slovensku sa v rokoch 2014 a 2015 uskutočnilo po 200 podujatí, koordinátorom na Slovensku je Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky. MOVE Week sa koná v roku 2016 už piaty raz a uskutoční sa v termíne od 23. do 29. mája 2016. 

Na kolesách proti rakovine

je športovo-kultúrno-vzdelávací projekt, ktorý na Slovensku prebieha už od roku 2003. Zakladateľom kampane je bývalý paralympionik, víťaz Paralympijských hier Sydney 2000 v dráhovej cyklistike Radovan Kaufman. bratislava-inline sa do kampane zapája už od svojho prvého ročníka.

Pred štartom bude zbierka pre Nadáciu Výskum rakoviny na zakúpenie laboratórnych prístrojov. V roku 2016 je cieľom kúpiť Systém na produkciu ultračistej vody pre náročné kritické laboratórne aplikácie a identifikačný systém nádorových vzoriek a zariadení s využitím 1D a 2D.

Viac info o bratislava-inline na www.bratislava-inline.sk | facebook event: https://bit.ly/1Nvusy6

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk