bratislava-inline 2019 / 16. ročník: Z Kamenného námestia až na Riviéru na korčuliach a bicykloch!

Šestnásty ročník bratislava-inline sa preklopil do druhej polovice. Korčuliarov, cyklistov, longboardistov a iných čakajú už len dve špeciálne jazdy po Bratislave, ďalšie dve budú mimo hlavného mesta. Najbližšie podujatie sa koná v piatok večer 9. augusta v Starom meste, stretnutie je na Kamennom námestí.

Druhý augustový piatok ožije v podvečerných hodinách vynovené Kamenné námestie. Bratislava-inline v spolupráci s projektom Živé námestia a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom (BKIS) pripravili jedinú tohoročnú staromestskú jazdu bratislava-inline, ktorej súčasťou bude aj bohatý program pre deti aj dospelých.

miniBIL / 18.00

Program pre deti a rodičov na Kamennom námestí je naplánovaný už od 18.00. V spolupráci s BKIS na námestí vytvorená obľúbená zóna „Hravé miesto“ s rôznymi workshopmi a hrami pre detičky, ako omaľovánky, stojany s básničkami, pexeso či oddychová zóna so sedacími vakmi. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie skvelých artistov z Cirkus-Kus a nebudú chýbať súťaže pre deti o pekné ceny. K otmu sa pridajú aktivity pre deti na kolieksových korčuliach, ktoré organizujeme pod hlavičkou „miniBIL“. Na Kamennom námestí deťom pripravíme jazdy zručnosti, stanovištia, kde môžu získať rôzne ceny. K dispozícii budú skúsení inštruktori aj korčule a chrániče s prilbami na zapožičanie

bratislava-inline / 20.00

Program bude pokračovať tradičnou večernou jazdou bratislava-inline – v tomto roku jedinou vedúcou po cestách Starého mesta – z Kamenného námestia popri Dunaji až na Riviéru za mostom Lafranconi a späť po nábreží, cez podjazd pod Hodžovým námestím, okolo Slovenského rozhlasu i Dvoch levov – ikonická trasa, ktorú treba zažiť. Stretávanie začína od 20.00, na námestí bude sprievodný program: partnerské aktivity, súťaže, hudba, či moderátori vás naladia na správnu vlnu. Jazda odštartuje 21.00, trasa meria približne 13 km a je prevažne rovinatá.

Jazdiť na korčuliach či bicyklom sa dá na mnohých miestach, no len pár večerov v roku môžete jazdiť po tých najširších a najrušnejších cestách vďaka podujatiu bratislava-inline. Do hlavného mesta prišlo v roku 2004 a neskôr sa rozšírilo do iných miest na Slovensku. Podujatie nie je súťaž, účasť je bez registrácie a zdarma. Staré mesto ponúka jedinečné výhľady – pamiatky, Dunaj a množstvo turistov dokonale podčiarkuje príjemnú atmosféru večernej jazdy.

Pelotón je ohraničený policajným doprovodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou, doprava je uzatváraná priebežne. O bezpečnosť a hladký priebeh sa zároveň stará 40-členný inline team, v prípade menšieho zranenia sú k dispozícii mobilní zdravotníci. „Akcia je určená pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi – zabaví sa každý. Chodí s nami aj množstvo cyklistov, kolobežkárov či longboardistov, jedinou podmienkou je, aby z bezpečnostných dôvodov jazdili až za korčuliarmi. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu a jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy. bratislava-inline je tradícia, ktorú treba zažiť,“ hovoria organizátori.

Podujatie sa s ohľadom na bezpečnosť korčuliarov koná, len keď neprší. Rozhodnutie o prípadnom zrušení jazdy a všetky ostatné aktuálne informácie o každej jazde nájdete na webovej stránkewww.bratislava-inline.ska facebookovej stránke www.facebook.com/bratislavainline.

Nestíhate Staré mesto? Uložte si ďalšie dátumy!

V auguste sú v Bratislave naplánované už iba dve jazdy – staromestská 9. augusta a posledná jazda sezóny sa bude konať 23. augusta v Petržalke so štartom od nákupného centra Aupark. Mimo hlavného mesta sú v pláne ešte dve jazdy: 10. augusta v Pezinku a 9. septembra na okruhu Slovakia Ring. Pre aktuálne informácie sledujte webstránku a facebookovú stránku podujatia.

Zdroj: TS