Predkapelou Shonen Knife budú My Name Is Music.

Japonskej kapele Shonen Knife, ktorá vystúpi budúci pondelok 16. septembra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, bude predskakovať rakúske electropopové duo My Name Is Music.

Viedenská partnerská dvojica sa už v Bratislave v minulosti ukázala ako predkapela na koncertoch Belleruche a We Have Band a medzičasom sa vypracovala na elitnú freak-punk-popovú dvojčlennú úderku kráčajúcu v šľapajach White Stripes, Ting Tings či The Kills.

shonen knife 2

Headliner večera, japonské pop-punkové trio Shonen Knife stálo svojím spôsobom za zrodom Nirvany. Kurt Cobain vo viacerých rozhovoroch priznal, že bol hudbou Shonen Knife doslova unesený a bol ich veľkým fanúšikom. „Keď som sa konečne dostal na ich koncert, zmenil som sa na hysterické deväťročné dievča na koncerte Beatles,“ spomínal Kurt.

Práve Shonen Knife si Nirvana vybrala za predkapelu počas dnes už legendárneho turné k ich albumu Nevermind. Shonen Knife sú na scéne 32 rokov, majú na konte 18 albumov a k tomu fanúšikovskú výberovku, na ktorú prispeli coververziami ich skladieb kapely ako Sonic Youth či L7.

my name is music

Na dvojkoncert Shonen Knife a My Name Is Music je momentálne k dispozícii na internetovej stránke www.orepole.sk už len 40 lístkov v uvádzacej cene 10 eur, po ich vypredaní cena stúpne na 12 eur. Na mieste bude vstupné 15 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švédskej speváčky Loreen či kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara.

Zdroj: Agentúra Ore Pole