Pražská SNĚŤ křest společné nahrávky s dánskými SEQUESTRUM pojala jako malý festival

SNĚŤ za měsíc v Praze pokřtí novou split nahrávku s dánskými  SEQUESTRUM. A jelikož se křtu zúčastní celkem 7 kapel, půjde o malý festival. Vedle tuzemského kvartetu vystupujících 10. února přijedou nejen zmínění Dáni, ale také zástupci z Německa a Slovenska.

Line-up křtu nahrávky, která vyjde v Dánsku u Extremely Rotten Productions a Noxious Ruin v USA, vedle dvou hlavních protagonistů – dánské gore deathmetalové zhůvěřilosti SEQUESTRUM se členy Undergang, Phrenelith, Chaotian ad. a pražských deathmetalistů SNĚŤ, která je výše zmíněnými kapelami silně ovlivněna – čítá pět spřátelených kapel, které extrémní žánry proberou ze všech jeho stran. V inkriminovanou sobotu dojde na lekci patologie, ukázku duševních chorob i zvrácených choutek a dokonce jeden psychedelický výlet.

Vystoupí:
SEQUESTRUM (dk) – death grind
SNĚŤ (cz) – death metal
HALLUCINATE (de) – psych death doom
INGROWING (cz) – grindcore
SICK SINUS SYNDROME (cz) – goregrind
INSISTENT (cz) – grindcore, poslední koncert aktuální sestavy
SANGRE DE IDIOTAS (sk) – grindcore

Datum: 10. únor 2024
Kde: Praha, Futurum
Event: https://fb.me/e/71YqYUg7n

Vstupenky: https://snet.bigcartel.com/product/presale-sequestrum-snet-split-release-party-10-2-prague-futurum-2024

O kapelách:

SEQUESTRUM (dk) – death grind

Vždy když nějaká kapela Davida Mikkelsena vydá velké album, kde na zvuk dohlíží profesionálové, pro ukojení svých zvrácených choutek musí založit novou kapelu a vydat s ní demo, které se pro jeho chorobnost a morbiditu téměř nedá poslouchat. A my tenhle true přístup kvitujeme. Totální kanál! 
Bandcamp: https://sequestrum.bandcamp.com/album/epitome-of-putridity

SNĚŤ (cz) – death metal
Pražáci hudebně adorující oldschool vlnu death metalu ve všech jeho podobách. Všichni víte, co jsou zač. Fešáci, co skládají láskyplné a krásné písničky naplněné rozkládajícím se útesem mrtvol, který před dvěma lety Andělem ocenila i mokvající smetánka. Poslechněte si jejich poslední split s Grave Infestation a budete tušit, co vás čeká!
Bandcamp: https://snet.bandcamp.com/album/sn-grave-infestation-split-7

HALLUCINATE (de) – psych death doom
Tady je to jasný, budou se uctívat Autopsy a 70’ prog rock. Kombinace zvrácená, ale pokud máte rádi pozdější tvorbu Morbus Chron nebo třeba Obliteration, přistanete s nimi na správné planetě duševního pohřbívání. Jsme totálně nadšení, že tyhle blázny konečně představíme v Praze!  
Bandcamp: https://hallucinatedeath.bandcamp.com/album/from-the-bowels-of-the-earth

INGROWING (cz) – grindcore
Vlakin, Pouzar, Zbyňa. Návrat svatý trojice do kyber prostoru, návrat totálních legend českýho grindcore. A taky konečně návrat do Prahy!    
YouTube: https://youtu.be/tTakkXnkop4

SICK SINUS SYNDROME (cz) – goregrind
Existuje goregrind a goregrind. A SSS hrajou goregrind, ten správnej z konce 80. let a ovlivněný zásadní Mršinou. Těmhle patologům táhne na 50 a hrajou ten nejzběsilejší goregrind, který ale uctívali už v raných devadesátkách ve svých kapelách Pathologist, Malignant Tumour nebo Ahumado Granujo!    
Bandcamp: https://sicksinussyndrome.bandcamp.com  

INSISTENT (cz) – grindcore
Insistent rovněž není potřeba představovat. Kluci jedou jak hajzl už od roku 2017 a naživo se vždy jedná o intenzivně rotující kopačku TJ Sokol Slavonice na bradu. Hutně nazvučený a inteligentní grindcore severskýho střihu, co snese ta nejpřísnější měřítka a co odměňuje štědrou dávkou blastbeatů a nelidskýho vokálu – tentokrát ale naposled, neb půjde o poslední koncert aktuální sestavy. Přijďte Jiřího pěkně vyprovodit!          
Bandcamp: https://insistent.bandcamp.com

SANGRE DE IDIOTAS (sk) – grindcore
Neandrtálský a totální noise power drum and bass grindcore anihilace od členů 7 mínut strachu. Zatím jsme s nimi měli tu čest jen z videí, ale i tak si nedokážeme představit, jak tohle zvukový peklo půjde přežít naživo. Tady ani Fico nemá žádnou moc!          
Bandcamp: https://sangredeidiotas.bandcamp.com/album/split-with-civilian-thrower

Event: https://fb.me/e/2zrjmPaJL

Zdroj: TS