Přehlídka chorobného death metalu: TONES OF DECAY!

Old school death metal je momentálně v kurzu. Vzniká kapela za kapelou, label za labelem, kapely z 80. a 90. let zažívají boom znovuzrození, Sněť vyhrála Anděla. A pak je tu scéna kolem KillTown bookings, který dělá i svůj festival, a my máme Sněť, která dělá Tones of Decay festival.

Útrobami smíchovského Meetfactory se budou linout prašivé melodie oslavující rozklad tkáně, rytmy drtící kosti a chropot měnící krev na hnis. Na festivalu TONES OF DECAY bude znít hudba, která vyvolává „vůni“ puchu tlejícího masa.

Examinaci tu podstoupí hned deset společenství, které se touto problematikou aktivně zabývají. Mnohé z nich se řadí k nejlepším studentům oboru a navazují tam, kde stařešinové už nedokáží plnohodnotně pokračovat. Součástí však budou i úplní nováčci, kteří se do oboru vnořili vlastními instrumenty teprve nedávno a nemají venku ani velkou desku.

Jsme nadšení, že stejně smýšlejícím individuím můžeme oznámit datum 17. 9. 2022, kdy se uskuteční první ročník jednodenního festivalu TONES OF DECAY, na kterém zahraje špička současné old school deathmetalové scény. Nalaďte se na rozklad!

Line-up:
MORTIFERUM (usa)
https://mortiferum.bandcamp.com
CEREBRAL ROT (usa)
https://listen.20buckspin.com/album/excretion-of-mortality
PHRENELITH (dk)
https://phrenelith.bandcamp.com
FACELESS BURIAL (au)
https://facelessburial.bandcamp.com
INNUMERABLE FORMS (usa)
https://innumerableforms.bandcamp.com
CADAVERIC INCUBATOR (fin)
https://cadaveric-incubator.bandcamp.com
GOATCRAFT (sk)
https://goatcraft13.bandcamp.com
SNĚŤ (cz)
https://snet.bandcamp.com
PHANTASMAGORE (rch)
https://phantasmagore.bandcamp.com
MŮRA (cz)
https://muradoom.bandcamp.com

TONES OF DECAY: Mortiferum, Cerebral Rot, Phrenelith, Faceless Burial, Innumerable Forms, Cadaveric Incubator, Goatcraft, Sněť, Phantasmagore, Můra
17. 9. 2022 – Praha, MeetFactory
FB event: https://facebook.com/events/231017378998391
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/500

Zdroj: Obscure Promotion