Prago Union majú nový album, prídu ho predstaviť do Dunaja!

Trinásť piesní, každá o inej farbe, hiphopové beaty okorenené jazzom a soulom a vtipné texty plné slovných hračiek. To je nový album pražskej hiphopovej formácie Prago Union, ktorý skupina príde predstaviť 13. novembra do bratislavského Kultúrneho centra Dunaj. Album V barvách sa u našich západných susedov hneď po vydaní zaradilo na tretie miesto v hitparáde predajnosti hudobných albumov. Oproti predchádzajúcemu albumu Dezorient Expres, ktorý Prago Union tvorili dlhých päť rokov, vznikala nová platňa krátko, no podľa recenzií jej to na kráse vôbec neubralo.

Renomovaný český týždenník Respekt si všíma, ako sa Prago Union stále držia „old school“ hiphopu a zámerne si nevšímajú nové trendy v tomto žánri. Podľa Respektu „toto ľpenie na zastaranosti nepôsobí ako neinformovanosť, ale skôr ako tvrdohlavá obrana vlastného rukopisu“. Rapper Kato podľa týždenníku novým albumom V barvách „potvrdil, že reťaziť slová do obrazotvorných spojení zvláda rovnako prirodzene ako dýchanie“. „Najschopnejšieho lyrika českého hiphopu“ jeho nadanie podľa Respektu radí nielen do hiphopovej komunity, ale ešte skôr do línie slovných majstrov ako Suchý a Šlitr.

Kato, zakladateľ a duchovný otec Prago Union, sa stal známym už začiatkom 90. rokov ako Deph z legendárnej českej porevolučnej hiphopovej party Chaozz. Od roku 2002 vystupuje pod názvom Prago Union spolu s ďalším bývalým členom Chaozzu DJ-om Skuplom, ktorého neskôr nahradil DJ Maro. Do Bratislavy privezú Prago Union kompletnú živú kapelu v zložení bicie, basa, gitara, saxofón a flauta.

Predpredaj vstupeniek na novembrový koncert Prago Union bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 8 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenie rakúskych Parov Stelar Band, ktorých uvidíme 24. októbra v Majestic Music Clube, či britských Belleruche, ktorí zahrajú o dva dni nato v KC Dunaj.

Prago Union - V Barvach

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET