Poznáte tíchto hudobníkov? Volajú sa DEAL!

Majú viac ako desať rokov skúseností zo slovenskej hudobnej scény, získali množstvo hudobných cien a hrali na takmer všetkých slovenských pódiách. Hudbe sa aktívne venujú od roku 2004, kedy vyhrali prvú hudobnú súťaž, následne získali niekoľko ďalších autorských ocenení aj mimo hraníc Slovenska.

Vydali debutový album a jednou pesničkou prenikli aj do zahraničných rádií. Za touto dekádou sa ale rozhodli dať bodku. Reč je o štvorici hudobníkov Laci Urbán a bratia Jakaboví Pali, Peťo a Johnny. Volajú sa DEAL a hlásia sa „debutovým“ singlom November, ku ktorému vzniklo lyric video od Michala Svoleňa z Altway.

DEAL

„Naučili sme sa kopec vecí, no začínali sme ako deti a skúšali všetko možné, čo nám trh ponúkal. Zložili sme slovenské aj anglické pesničky, vyskúšali viaceré štúdiá a producentov, no naše hudobné cítenie sa posunulo iným smerom. A tak je tu nová kapela s názvom DEAL,“ uviedol pre médiá spevák Laci Urbán. Jej názov vymyslel basgitarista Pali Jakab. „Počúval som U2 a v texte znelo ´We can deal with ordinary love´. Hneď som si to slovo DEAL vizuálne predstavil a veľmi sa mi páčilo. Chlapcov som ani nemusel presviedčať a mali sme názov,“ spomína basgitarista.

Kapela DEAL vznikla v novembri 2013 a presne rok pracovali hudobníci na nových pesničkách. Symbolicky je tak prvou ochutnávkou z novej tvorby singel November, ktorý zložil Pali Jakab a otextoval Laci Urban. „Je to o nás,o našej voľbe a rozhodnutí vytvoriť niečo nové. Vznik kapely Deal bol spontánnym rozhodnutím zmeniť niečo v našich hudobníckych životoch a vydať sa novým smerom,“ reflektuje spevák. Nová pesnička má tak ľudí inšpirovať a povzbudiť. „Ak cítia, že môžu svoje životy zmeniť k lepšiemu, tak len smelo do toho,“ dodáva.

Hudobníci prichádzajú podľa vlastných slov s niečím novým, výraznejším a jednoznačným. Stoja si za svojou hudbou a teraz sa už len chcú venovať jej šíreniu medzi nových fanúšikov. „Držíme sa gitarovej muziky s prímesou syntetizátorových zvukov. Máme radi masívny zvuk, výrazný aranž a v našej hudbe nájdete aj prvky filmovej hudby. Veríme, že sa vám naša nová hudba bude páčiť,“ pozýva kapela k počúvaniu ich oficiálnej prvotiny.

DEAL tvoria spevák Laci Urbán, basgitarista Pali Jakab, gitarita Peťo Jakab a bubeník Johnny Jakab. Novinky o skupine deal môžete sledovať na ich oficiálne webstránke dealofficial.com a facebookovom profile www.facebook.com/pages/DEAL-official/631084946977556.

DEAL november cover

Ďalšie profili: twitter.com/officialDEAL a instagram.com/deal_oficial

Zdroj: Edo Kopček z agentúry Bee Production
Foto: Maruška Jeňová