Novinka od DEAL vás „vystrelí“ do Stratosféry.

Skupina DEAL sa po viac ako dvojročnej pauze hlási s novinkou Stratosféra, ktorá okrem sviežeho zvuku prináša aj návrat k slovenčine.

Singel vznikal dlhší čas a podobne ako pri predchádzajúcich počinoch, aj teraz si štvorica hudobníkov dopriala dostatok kreatívneho času v štúdiu gitaristu kapely Petra Jakaba (Sinus Records).

Podľa Ladislava Urbána, ktorý je spoločne s Pavlom Jakabom spoluautorom textu, nová pieseň nenásilne odráža aj aktuálne dianie v spoločnosti. „Celý rok je veľmi zvláštny a zložitý. O to dôležitejšie je uvedomenie si, že situáciu zvládneme len s chladnou hlavou. Občas bojujeme so silami a živlami, ktoré sú silnejšie ako človek a jeho plány. Pieseň je paradoxne oslavou vlastnej, osobnej slobody a odolnosti, ktorá je veľmi dôležitá. Verím, že pieseň našim terajším a snáď aj budúcim fanúšikom dodá dôležitú pozitívnu energiu a chuť do života,“ dodal Urbán.

„Singel má aj ambíciu terapie – pomyselne sa odlepiť od problémov, situácií, ktoré nás skľučujú a paralyzujú. Pozýva povzniesť sa v duchu až do stratosféry, odkiaľ človek v nemom úžase naberá nové nadšenie a nadhľad, a to prajeme v tejto dobe každému” opisuje singel Pavol Jakab.

Klip je výsledkom kreatívnej dvojice Aďo Jenčo – Daniel Jenčo z Cube Art Pictures a natáčanie prebehlo počas letných prázdnin v Košiciach.

Formáciu DEAL tvoria z troch štvrtín bratia Ján Jakab, Pavol Jakab a Peter Jakab, ktorých dopĺňa Ladislav Urbán. Táto štvorica vydala v roku 2017 svoj prvý a zatiaľ jediný album Electric Hearts. Viacero singlov bolo hrávaných v slovenských i zahraničných rádiách. Všetkých jedenásť skladieb bolo naspievaných v angličtine. Singel Stratosféra je teda návratom k rodnej slovenčine, ktorá by mala byť preferovaná aj pri ďalších pripravovaných skladbách.

Mail: info@dealofficial.com
FB: @WEareDEAL
IG: @deal_official
Twitter: @officialDEAL
Spotify: https://spoti.fi/3kzlLEJ

Zdroj: TS