Skupina DEAL predstavuje magickú novinku Follow the Road.

Skupina DEAL, ktorá len nedávno predstavila svoj debutový album Electric Hearts, prichádza s ďalším videoklipom. Po poslednom singli You Never Know sa štvorica hudobníkov hlási o slovo s atmosférickou novinkou Follow the Road, na ktorej produkcii sa podieľali Marek Rakovicky a Tom Lobb z LVGNC studios.

„Chceli sme albumu dodať trochu viac melanchólie a atmosféry. Počúval som si staršie nápady, ktoré neboli dokončené a narazil som na skladbu spred siedmich rokov, ktorá ma okamžite pohltila. Nemohol som prestať, kým som ju nedokončil,“ tvrdí Laco Urbán, ktorý prezrádza viac o vzniku debutového albumu. „Bolo to zatiaľ to najzaujímavejšie hudobné obdobie v doterajšom živote kapely. Skladba Follow the Road je pre mňa výnimočná, pretože hovorí o správnej ceste, ktorá sa ti ukazuje, keď nevieš ako ďalej.“

Na produkcii novinky sa podieľal Marek Rakovický, ktorý priznal, že sa mu singel dostal do uší veľmi rýchlo. „Pesnička sa mi páčila, už keď som ju počul prvýkrát. Evokovala mi pieseň Blue Ocean Floor od Justina Timberlakea. Mám rád túto atmosféru, ktorá sa ťahá celou piesňou. Držím jej palce, nech si nájde svoje miesto.“

Novinku od DEAL si budete môcť vypočuť už 14. októbra na narodeninovom koncerte Nocadeň v košickom Kunsthalle. Toto spojenie nie je náhodné, pretože debutový album kapely s názvom Electric Hearts krstil práve líder Nocadeň Rasťo Kopina.

Kapelu DEAL tvorí štvorica Ladislav Urbán, Ján Jakab, Pavol Jakab a Peter Jakab. Na konte má spomínaný debutový album Electric Hearts, ktorý vyšiel pod hlavičkou SINUS Records v júni tohto roka.

Zdroj: TS